Danske Jonas Vingegaard har kørt et stort Tour De France igen. I sin anden tour ligger han til at tage sejren i morgen i Paris, sit cykellivs triumf. I dag var det løbets sidste enkeltstart, der skulle overstås, og det gjorde Vingegaard på smukkeste vis.

Det var Vingegaards holdkammerat, den belgiske Wout van Aert, der havde kørt den absolut hurtigste tid af alle, i over en time fra etapens start, da løbets førende skulle ud på cyklerne. Efter den første mellemtid, da alle var sendt ud på ruten, var Vingegaard forrest, sekunder bedre end Pogacar, Aert og Thomas. På den 40,7 kilometer lange enkeltstart forsvarede Vingegaard sin gule trøje i overbevisende sikker stil. Det stod også klart, at han ville gå efter etapesejren.

Wout van Aert havde tydeligvis kørt hurtigst de sidste 20 kilometer af ruten, hvor de øvrige ryttere mistede sekunder til ham. Aert førte stadig dagens etape. På tredje mellemtid var Vingegaard kun 1,33 sekund foran Wout van Aert, imens Pogacar havde tabt 20 sekunder.

Vingegaard var lige ved at køre ud i rabatten med to kilometer til mål, men han slap med skrækken, og kørte sikkert i mål. Sejren løb Wout van Aert med. Han slog Vingegaard med 18 sekunder.

I morgen kører rytterne ind i Paris, og det er med en dansker i gult. Dermed har Danmark, hvis Jonas Vingegaard undgår uheld, sin anden vinder af verdens største cykelløb, Tour de France.