Der var høj tænding, men det polerede spil udeblev, da FC Fredericia og Vejle Boldklub mødtes fredag aften. Efter et intenst opgør med mange nærkampe endte Vejle med at vinde 1-0.

FC Fredericia og Vejle Boldklub spillede fredag aften sæsonens første lokalopgør. Opgøret var det første af slagsene mellem de to hold i turneringsregi siden den 27. juni 2020, hvor Vejle vandt 2-0 på Vejle Stadion. Det sidste opgør mellem de to hold på Monnjasa Park, hvor der var tilskuere på lægterne uden covid-19 restriktioner, var helt tilbage til den 29. oktober 2017, hvor Vejle vandt 1-0. Interessen for dagens kamp var derfor stor, men der udspillede sig også en kamp mellem FC Fredericias fangruppe og klubbens direktion. Fansene sad demonstrativt ned hele kampen og var musestille, og foran sig havde de et banner med teksten “Uværdigt”, der hentydede til, at fangruppen, i lighed med andre store kampe, var blevet rykket fra deres normale plads på den nye tribune, til den gamle tribune. 

Siden er der løbet meget vand igennem åen, og blandt andet har VB være på rov i FC Fredericia, hvor de hentede sidste sæsons helt store profil, Kristian Kirkegaard, der fra dag et er gået hen og blevet en profil, men det var dog en anden VB’er, der kom i fokus til at starte med. Raul Albentosa steg til vejrs på et hjørnespark efter seks minutter, og Vejle-anføreren headede nemt bolden i kassen.

Ses minutter senere var kunsten ved at gentage sig, men FC Fredericia fik dog afværget situationen. I stedet for, at VB kom yderligere i front lykkedes det hjemmeholdet at kæmpe sig tilbage i opgøret, men deres gameplan led et knæk, da Valance Nambishi måtte udgå med noget, der lignede en fibersprængning. Ind i stedet for kom Mikkel Wohlgemuth efter 23 minutter.

Fra lægterne kunne de 2.796 tilskuere se FC Fredericia få mere og mere af spillet, men det sidste manglede. I stedet lurede Vejle hele tiden på at kunne punktere kampen med en scoring til 2-0, og det var især på dødbolde, at gæsterne pressede på, men den største chance i slutningen af første halvleg tilfaldt FC Fredericia. Oliver Olsen pressede højt, og han endte med at få bolden i Vejles felt. Olsen gik mod mål, og forsøgte at lobbe bolden over Lucas Johansson, men VB-keeperen diskede op med en stor redning.

Tendensen i anden halvleg fortsatte. FC Fredericia havde fortsat meget af spillet, men den sidste farlighed manglede. I stedet kom Valdemar Birksø ved en enkelt lejlighed i fokus, da nær var ved at gå fejl af et indlæg fra Miiko Albornoz, som sendte FC Fredericia-forsvaret på arbejde for at cleare en potentiel farlig situation. Kastanjerne blev reddet ud af ilden, og derfor fortsatte det fredericianske pres.

For at få ny energi på banen skiftede FC Fredericia ud: Patrick Egelund afløste Frederik Heiselberg, og straks efter forsøgte Egelund sig, men hans skud blev blokeret af en VB-spiller. Også Vejle benyttede lejligheden til at skifte ud. Ud gik en anonym Mouhamadou Drammeh, og ind kom Azer Busuladzic, men det var en anden VB-spiller, der kom i fokus efterfølgende. Thomas Gundelund smækkede bolden ind i feltet, hvor græske Dimitrios Emmadnoulidis var helt blank foran mål, men hans forsøg ramte sidenettet.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Med ti minutter tilbage af opgøret satsede FC Fredericia-bænken. Der blev foretaget en tredobbeltudskiftning, der skulle forsøge at gøre en forskel for hjemmeholdet. Ud gik Jeppe Brinch, Oliver Olsen og Mathias Kristensen, og ind i stedet kom Erik Nissen, Frederik Christensen og Andreas Lausen.

Det var dog ikke FC Fredericia, der var tæt på at score i slutningen af kampen. Det var i stedet Vejle, der pressede på for at lukke kampen. Erik Nissen kom på glat is i en situation, og det udnyttede Vejle til at få fat i bolden, som havnede hos indskiftede Marius Elvius, der kom ind i feltet, men i fri position sparkede bolden i sidenettet.

I kampens overtid kunne Nicklas Røjkjær have udlignet. Et indlæg fra højre havnede hos FC Fredericias offensivspiller, men koldblodigheden manglede i den afgørende situation, hvor han ellers var fri. Forsøget ramte en VB-spiller, og røg ud til hjørnespark, og tættere på kom det ikke for nogle af holdene til sidst i den hektiske afslutning.

Dermed er Vejle fortsat noteret for maksimum point efter fire kampe, mens FC Fredericia stadig har deres første sejr til gode. Næste gang VB spiller er på onsdag mod Næstved, og samme dag spiller FC Fredericia på udebane mod Hillerød.