Kaos brød ud i Danmarks største shopping center, da en 22-årig mand umotiveret begyndte at skyde mod besøgende i Fields. Flere flygtede og gemte sig i butikker, på toiletter og i baglokaler. De mange etager i Fields vanskeliggjorde politiets opgave med at sikre stedet. Da meldingen om skyderi kom udløste politiet storalarm i hele København.

Politiet fik melding om skyderi ved Fields klokken 17.35. Allerede klokken 17.48 var en formodet gerningsmand anholdt udenfor Fields tæt på en motorvejsafkørsel. Men skyderierne fik politiet til at indkaldte alle styrker og trække på ressourcer fra hele Sjælland. I forvejen havde dagene været præget af Tour de France etaperne i Danmark, så politiet har haft ekstraordinært meget på deres program.

Ved siden af Fields var det planen, at den engelske kunstner Harry Styles skulle afholde koncert klokken 20.00. Det betød også, at rejsende var på vej ud mod gerningsstedet, samt at en del allerede var til stede, da dørene åbnede klokken 18.00.

Mange koncertgæster var taget til Fields for at spise før koncerten, da deres hyggelige aften blev ødelagt af en ung mand i kakifarvede shorts og et jagtgevær begyndte at skyde og dræbe uskyldige.

I løbet af få timer begyndte der at dukke videoer op af formodede gerningsmand på sociale medier. I flere videoer på Youtube sidder han foran kameraet med riflen, der også kan ses på en video inde fra Fields under det voldsomme angreb. Bag ham er der et våbenskab. På en af angrebsvideoerne kan man høre ham råbe “det er ikke ægte”, mens han smider geværet over skulderen. Livebilleder fra DR viste hvordan politiet evakuerede besøgende i Fields, der kom ud løbende og chokerede. Mange pårørende til koncertgæster, især unge, forsøgte at få orientering om situationen, mens politiet opfordrede til, at man brugte sms for ikke at overbelaste telefonnettet.

Inde i Fields, der er i flere etager, løb familier på søndagstur væk fra stedet, da der pludselig hørtes høje brag. Flere øjenvidner beretter om chok og forvirring. Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke sige, om der var tale om målrettede angreb på bestemte grupper, eller hvad motivet på drabene var.

En af de dræbte er en mand i 40’erne, mens politiet beskriver de to andre som en ung mand og en ung kvinde. Yderligere tre personer er i kritisk tilstand, og politiet arbejdede hele aftenen og natten på at identificere alle ofrene, samt underrette pårørende. Mange ambulancer blev tilkaldt til Fields, mens hændelsen stod på. Læger og reddere forsøgte at hjælpe ofrene, mens kampklædte betjente afsikrede Fields meter for meter, dør for dør, butik for butik. Flere måtte vente i timevis på at blive evakueret.

To unge koncertgæster fra Fredericia der skulle have været til Harry Styles-koncert i Royal Arena, fortæller at der udbrød kaos og politiet sværmede frem og tilbage:

– Vi havde taget toget til København sammen. Så ville vi have noget at spise inden koncerten, og vi overvejede at gå i Fields, men besluttede at spise et andet sted først. Da vi bagefter var i Metroen på vej ud til Fields, begyndte det hele at ske. Alt var kaos, fortæller en pige på 19 år fra Fredericia, der var taget afsted sammen med sin kæreste.

Mange pårørende til unge på vej til koncert blev rasende på koncertarrangørerne Live Nation Denmark, der, mens skyderierne skabte kaos og utryghed, på de sociale medier annoncerede, at koncerten ville blive afholdt samt at den “forløb planmæssigt”. Man udskød koncerten med en time fra klokken 20 til 21. Flere vrede pårørende og koncertgæster skrev på de sociale medier at det var umuligt at komme frem til Royal Arena, da der var spærret af allevegne. Live Nation Denmark angav at det var i samarbejde med politiet, at man holdte fast i at koncerten skulle spilles. Der var mange ventede publikummer inde i selve arenaen. I den sidste ende besluttede politiet dog at aflyse koncerten. Senere på aftenen arrangeredes der særafgang med Metroen fra Amager til Vanløse, så koncertgæsterne kunne komme væk. Live Nation Denmark fik en shitstorm på Facebook med deres annoncering. Her skrev vrede pårørende, at det var respektløs at afholde koncerten, og vredesknappen blev flittigt brugt. Hertil morgen er tråden fjernet fra Facebook. Helt frem til klokken 20.45 holdte man fast i at ville afvikle koncerten, og en talsmænd gik på scenen og bekræftede dette.

– Vi blev forvirrede, da de sagde at koncerten ville blive afholdt. Vi kunne slet ikke komme frem eller tilbage. Vi forsøgte at bestille en taxa, men den dukkede aldrig op. Andre gjorde det samme, fortæller de unge koncertgæster fra Fredericia.

Også på Facebook skrev vrede koncertgæster kritisk mod koncertarrangørerne, og ville vide hvordan man forestillede sig at folk skulle kunne komme derud, når det hele var spærret af.

Ud over hele København indledte politiet en menneskejagt, samtidig med at de opfordrede alle der havde videoer eller overvågningsfilm fra Fields om at melde sig. Opgaven for politiet var at efterforske om der var mere end en gerningsmand. Terrorberedskabet var dermed i fuld gang. Den 22-årige danske mand vil i dag blive fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for manddrab.

Politiet annoncerer på et pressemøde mandag morgen at de vil have en massiv tilstedeværelse i hele København, indtil man er sikre på at gerningsmanden har arbejdet alene. Samtidig efterlyser man alle vidner, videoklip og materiale der måtte være. Man kan kontakte politiet på telefon 114.