Hos bageriet P.A. Andersen & Sønner er der Tour de France-stemning. Direktør i bageriet, der har flere forretninger i Trekantområdet, Kristian Andersen, er selv cykelinteresseret og har derfor sat fokus på det i forretningerne, hvor der er fransk inspirerede ting på hylderne.

Fredag går starten til dette års Tour de France. I alt venter der tre etaper i Danmark, hvor den ene etape på søndag starter i Vejle, hvor netop P.A. Andersen & Sønner hører hjemme med virksomheden. I forbindelse med Tour de France-starten i Danmark er der derfor sket lidt udskiftning på hylderne.

– Det er ikke os der har opfundet den dybe tallerken, men vi synes det er fantastisk, at Touren kommer til Danmark. Det er fantastisk, at en af etaperne starter i Vejle, også for vores virksomhed, der har en butik 100 meter fra hvor etapen starter, og  de kommer til at køre forbi et par stykker af dem også. Det er både årsag 1, 2 og 3 til vi gør det her. Vi har støbt det meste op af det man forbinder med Frankrig, siger Kristian Andersen og kommer ind på det ændrede sortiment:

– Vi har eclairs (vandbakkelse, red.) i tre forskellige varianter med glasur ovenpå. Det er virkelig en typisk fransk ting. Den fåes i blåbær, jordbær og mocca-version, og er lavet i blå, hvid og rød så det passer til farven af frugterne og det franske flag. Derudover har vi baguetter, croissaner til Pave-brødet, siger Kristian Andersen.

I forbindelse med starten i Vejle kommer P.A. Andersen & Sønner dog ikke til at lave noget ekstraordinært udover, hvad de i forvejen gør.

– Nej, men da Tour de France blev præseneret på Kirketorvet i Vejle af løbsdirektør Christian Proudhomme med Vejles borgmester Jens Ejner, så havde vi vores Tour de France-kage, som de var vilde med. Vi kan af gode årsager ikke kalde den det, da der er patent på det. Vi tror, at der vil være mange vejlensere ude på ruten, men mon ikke ogå der er nogle hjemme foran tv-skærmene, som kan sidde og nyde Touren med noget af vores kage på bordet, slutter Kristian Andersen.

Følg med på AVISEN, hvor vi kommer til at dække Touren tæt, og er til stede på alle etaperne i Danmark.