Kvalifikationen til OL i Paris 2024 er i fuld gang for triathleterne. Kvalifikationen startede i maj måned i år og fortsætter indtil maj 2024. Lørdag aften deltog Alberte Kjær Pedersen i World Triathlon Series-afdelingen i supersprint i Canada, hvor hun blev nummer fire.

Alberte Kjær Pedersen fra Fredericia Triathlon Team jagter en plads ved OL 2024 i Paris. Efter at have været corona ramt, først på året, har de første par løb, Alberte har deltaget i, ikke helt kastet de ønskede resultater af sig. Derfor var det spændende at se, om Alberte var på rette vej igen, da hun lørdag aften skulle deltage i den stjernespækkede World Triathlon Series afdeling i super sprint i Montreal Canada.

Super sprint er en ny spændende konkurrenceform, hvor der køres udskilning i korte løb på distancen 300 meter svømning, 7,2 kilometer cykling og 2 kilometer løb. De indledende heat blev allerede afviklet fredag. Ud af de 50 startende blev 20 elimineret, så der var 30 deltagere, heriblandt Alberte, til start i finaleløbene lørdag aften. Her skulle der afvikles tre heat med 15 minutters pause mellem hvert heat. I de to første heat blev de langsomste ti deltagere elimineret således, at der i det sidste heat var ti deltagere tilbage, der skulle kæmpe om sejren. Alberte kvalificerede sig sikkert til finalen og skulle kæmpe mod ni af de stærkeste kvindelige kortdistance triathleter i verden om medaljerne.

Finalen blev afviklet på samme distance. Efter de 300 meter svømning kom Alberte op af vandet 14 sekunder efter den hurtigste svømmer, Summer Rappaport fra USA. Med et hurtigst skifte fik Alberte hentet syv sekunder på de førende, så hun kun var syv sekunder efter den første kvinde på cykelruten, Georgia Taylor Brown fra Storbritannien, der sammen med Beth Potter (Storbritannien) og Cassandre Beaugaard (Frankrig) fik et lille hul efter skiftet.

Alberte lå i en stærk gruppe på fire, så der var håb om, at de kunne køre de syv sekunder, til de førende, ind. Samarbejdet i Albertes gruppe fungerede dog ikke, hvorfor de tabte tid til de førende på de 7,2 km cykling, som derfor kom ind til skiftet til løbet med sytten sekunder op til de førende.

Fra starten af løbet satte Alberte et højt tempo og fik hurtigt sat resten af den gruppe, hun havde cyklet sammen med, jagten var gået ind på de tre førende. Selv en stærkt løbende Alberte måtte dog erkende, at der skulle et mindre mirakel til at hente 17 sekunder på to kilometer. I mål var Alberte dog kun ti sekunder fra en bronzemedalje på en fjerdeplads.

– Hvad skete der lige? siger Alberte Kjær Pedersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Jeg hiver en fjerdeplads hjem til WTCS Montreal, hvilket klart er mit bedste resultat til dato. Det er altså mod de absolut største kanoner i hele verden indenfor kortdistance triathlon,” konstaterer Alberte og fortsætter:

–  Efter mit race i Leeds for to uger siden besluttede Boris Bjulver og jeg os for at trække stikket, så jeg bare har trænet helt let lige siden. Den beslutning havde jeg aldrig turde tage selv, og det var da også med en vis portion sommerfugle i maven, at jeg stillede til start her i Canada. Men wow, hvor var det, det værd, at turde trække stikket og bare give kroppen ro.”

Den fredericianske triatlet får flotte ord med på vejen fra Fredericia Triathlon Teams formand, Carsten Andersen.

– Det fantastisk flot resultat af Alberte at køre en fjerdeplads hjem mod den samlede verdenselite. En flot oprejsning ovenpå et på ikke så gode resultater,” udtaler Carsten Andersen og kommer ind på Albertes træningsmæssige beslutning:

– Hvor er det modigt og stærkt, at turde trække stikket, når tingene ikke fungerer og starte forfra, det viser hvor stor en kapacitet Boris Bjulver er som træner. Nu bliver det spændende at følge Albertes videre vej mod OL i Paris i 2024, slutter han.