Det danske, familieejede tankrederi Uni-Tankers kommer styrket ud af et fjerde kvartal med positive finansielle resultater. Virksomheden har det seneste år gennemgået en omfattende transformation, som både har inkluderet en repositionering i markedet, en ny strategi og nu også ændringer i bestyrelsen med det formål at skabe en slankere og mere specialiseret organisation.

Efter et år, hvor omsætningen er øget med DKK 200 millioner sammenlignet med sidste år, en prisvindende rebranding-proces er gennemført og en ny strategi implementeret, tilføjer det familieejede Uni-Tankers nu endnu et punkt til listen over optimeringer: en slankere og mere specialiseret bestyrelse bestående af meget erfarne medlemmer fra shippingindustrien.

I den nye konstellation bliver Uni-Tankers’ bestyrelse bedre i stand til at rådgive ledelsen med hands-on erfaring. Det giver ledelsen mulighed for at agere mere agilt og proaktivt i takt med, at efterspørgslen på nichemarkedet for kemikalietankere forventes at stige, efter hvad der må betegnes som en hård årrække for branchen.

Som tidligere udmeldt sker der en rokade mellem forhenværende bestyrelsesformand og medejer, Torben Østergaard-Nielsen, og tidligere næstformand Klaus Nyborg, hvilket betyder, at Klaus Nyborg nu indtræder som ny bestyrelsesformand, mens Torben Østergaard-Nielsen bliver næstformand. Derudover har Torben Janholt som bekendt valgt at trække sig fra sin bestyrelsespost i Uni-Tankers efter 16 år.

Øvrige ændringer i bestyrelsen omfatter Peter Korsholm, medlem af bestyrelsen siden 2014, der stopper som bestyrelsesmedlem i Uni-Tankers for at frigøre tid til at fokusere på andre bestyrelsesforpligtelser og egne investeringer. Også Morten Buchgreitz, der trådte ind samtidig med Peter Korsholm, forlader bestyrelsen i Uni-Tankers.

– Jeg har nydt at arbejde sammen med de afgående medlemmer af bestyrelsen, og jeg er dybt taknemmelig for den store indsats, de har ydet gennem årene. Fremadrettet består vores nye bestyrelse af brancheeksperter, som kan sikre, at vi rådgiver operationelt og med stor fokus på agil beslutningstagning, siger Klaus Nyborg, der, udover formandsposten i Uni-Tankers, blandt andet også er bestyrelsesformand i rederiet Norden samt næstformand i DFDS. Han tilføjer:

– Med dette nye setup kan vi være endnu mere hands-on og i stand til at støtte og guide Uni-Tankers’ ledelse ind i en utrolig spændende overgangsperiode, hvor mulighederne i tankskibsindustrien er mange.

Den nye bestyrelse består af Klaus Nyborg som formand, Torben Østergaard-Nielsen som næstformand og følgende medlemmer: Nina Østergaard Borris, Mia Østergaard Rechnitzer, Peter Frederiksen og Peter Appel.

Om Uni-Tankers:

Uni-Tankers er et førende tankskibsrederi i small og intermediate segmentet. Flåden er en af ​​de yngste på sine kernemarkeder og omfatter ca. 40 ejede og chartrede moderne og fleksible produkt- og kemikalietankskibe.

Uni-Tankers blev grundlagt i 1995 som et datterselskab af det danske, familieejede United Shipping & Trading Company (USTC). Virksomheden har kontorer i Danmark, Tyrkiet, Frankrig og USA.