Lørdag den 25. juni spillede en blanding af Fredericia KF’s Kvindeserie-hold, nyoprykkede Serie-1-hold og U15-hold mod klubbens sponsorer på Monjasa Park. Det endte med at blive en overraskende sejr til sponsorerne, der med Fynske Banks afdelingsdirektør fra Fredericia, Dennis Storgaard, som træner benyttede sig af en klar taktik med mange udskiftninger.

Det er blevet til en tradition, at Fredericia KF spiller mod klubbens sponsorer som en afslutning på sæsonen, og i år var ingen undtagelse. Lørdag klokken 15:00 var der kampsart på Monjasa Park, hvor Fynske Bank, Super Brugsen Nymarksvej, Lecture og AVISEN havde samlet et hold, der skulle forsøge at matche Fredericia KF, som man på forhånd formodede, havde en fordel ved en bedre grundform.

Belært af sidste års kamp havde coach Dennis Storgaard for sponsorerne været ude på det transfermarkedet og investere i spillere. Med på holdet var alt fra en spiller fra Panama til spillere, der til dagligt spiller for FC Ungdom, og til garvede kræfter som Fynske Banks privat rådgiver, Jens Chor, til AVISENS egen sportsreporter, Patrick Viborg Andersen, der denne gang ikke var udsendt til at dække kampen, men som selv snørrede fodboldstøvlerne på og vogtede målet for sponsorerne. Også brugsuddeleren fra Nymarksvej, Nicolai Christensen, var trukket i tøjet, og viste sig som en hæderlig opspilsstation.

Opvarmningen foregik roligt for sponsorerne.

Fra start blev det klart, at sponsorerne ikke var overmatchet, selvom Fredericia KF’s træner, Kristian Rasmussen, ellers havde forsøgt med en skræmmekampagne om, at hvis sponsorerne skulle slå sig, så skulle de bare gå ind i en duel med en bestemt KF-spiller. Den kampagne lykkedes ikke, og i stedet viste det sig faktisk at blive en fair kamp, hvor der var chancer i begge ender, men holds keepere tog fra. Det lykkedes dog for sponsorerne at komme foran inden, at der blev fløjtet til vandpause midtvejs i første halvleg som følge af den kraftige varme.

Når der var pause, var der mulighed for at sætte sig i de bløde sæder.

Fredericia KF fik udligning i løbet af første halvleg, da sponsorerne lavede en opspilsfejl og holdet derfor blev fanget i ubalance, og da Patrick samtidig var gået lidt ud af målet, for at kunne agere spilsstation og ikke var nået tilbage, blev bolden sparket indover ham og på den måde blev der udlignet af KF.

Stillingen ved pausen var 1-1, og Dennis Storgaards taktik var klar: Scor to mål inden for de første 15 minutters tid af anden halvleg. To mål blev der ikke scoret, men en enkelt gang lykkedes det sponsorerne at få bolden i kassen. Til gengæld lykkedes det også Fredericia KF at få udlignet til 2-2, som også var stillingen, da der blev fløjtet til vandpause igen 22 minutter inde i anden halvleg.

Dennis Storgaard deler instrukser ud.

I den glohede varme bekom pausen holdene vel, og det kom Fredericia KF bedst ud. De bragte sig foran 3-2, men så tog sponsorerne fat igen. Først blev der udlignet til 3-3, og i slutningen af kampen lykkedes det sponsorerne at få scoret til både 4-3 og 5-3. Det formåede Fredericia KF ikke at svare igen på, og derfor trak sponsorerne sig sejrrigt ud af showkampen på Monjasa Park.