I forbindelse med, at der afholdes VM i Orienteringsløb i Trekantområdet, sætter de tre arrangerende kommuner fokus på det. Det sker blandt andet ved “Løb og æd”, hvor der er fokus på indtaling af madspilsposer, hvor elever 6. klasser i Kolding og Vejle Kommune, samt 7. klasser fra Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé i Fredericia har været ude ved forskellige poster og hente råvarer i et Orienteringsløb, der i Fredericia var centeret omkring området ved Madsby. Efterfølgende skulle eleverne laver mad med råvarerne med en kok fra To Good To Go.

Eleverne skulle rundt til seks forskellige poster, hvor hver post repræsenterer én kategori. Inden for følgende kategorier skulle der fines ting:

Post 1: Gryn
Ris, byg og spelt.

Post 2: Grov grønt
Typer af kål og typer af rodfrugt – blomkål, broccoli, spidskål, rødbede og gulerod

Post 3: Brød
Varianter af tør hvidt brød og tørt rugbrød.

Post 4: Løg
Rødløg, gule løg, forårsløg og porre.

Post 5: Let grønt / frugt
Tomat, agurk, peberfrugt, asparges, avocado, æble, pære, citrus og bær

[bsa_pro_ad_space id=32] [bsa_pro_ad_space id=7]

Post 6: Mejeri / plante
Flødeost, lagret ost, syrnet fed, syrnet let, fløde og kokosmælk

Eleverne skulle igennem alle posterne, og det havde de 45 minutter til. Tog det længere tid, fik de strafpoint.

Efter orienteringsløbet tog eleverne tilbage til Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé, hvor de sammen med en kok fra To Good To Go skulle lave mad af de råvarer, som de havde samlet sammen. Derefter fik de en samlet bedømmelse.

Hensigten med løbet, der blev arrangeret af FROS i samarbejde med To Good To Go, har til formål at koble den store idrætsevent WOC2022 til hverdagens lokale idrætstilbud for fredericianerne. Intentionen er, at skoleelever ved at prøve en sjov, anderledes event efterfølgende får lyst til at afprøve orienteringsløb i den lokale forening FROS. Det vil være en ekstra bonus, hvis denne anderledes event kan motivere gruppen af ikke-fysisk aktive unge til at blive fysisk aktive i et lokalt idrætsfællesskab. Målet er at få mindst 1000 skoleelever til at prøve sporten.

[bsa_pro_ad_space id=6]