Københavns Vestegns Politi har rejst sigtelse mod en 25-årig mand for at besidde en børnesexdukke. Sagen er den første af sin art efter børnesexdukker blev kriminaliseret den 1. marts i år.

Under efterforskning af en sexkrænkelsessag, hvor blandt andet en 14-årig pige blev forsøgt afpresset til at sende intime fotos af sig selv, beslaglagde efterforskere et dukke-underliv hos den 25-årige mistænkte gerningsmand.

Dukke-underlivet var fremstillet til et seksuelt formål, og var udformet som en del af et barns krop ifølge efterforskernes vurdering.

Den 1. marts trådte en ny bestemmelse i kraft, hvorefter den, som besidder en dukke, der fremstår som et barn, og som er konstrueret til et seksuelt formål straffes med bøde eller fængsel indtil et år efter straffelovens § 235a.

– Vi mener, at børnedukke-underlivet er omfattet af den nye børnesexdukke-bestemmelse, og derfor har vi beslaglagt den og rejst sigtelse mod ejeren, siger politikommissær Tue Lauenblad, leder af efterforskningsafdelingen for kriminalitet i nære relationer ved Københavns Vestegns Politi.

Dukkedelen blev beslaglagt i april, og eftersom efterforskningen stadig pågår, kan politikommissæren ikke frigive flere detaljer fra sagen. Senere skal anklagemyndigheden vurdere, om der kan rejses tiltale efter den nye bestemmelse, og i så fald bliver det op til en domstol at afgøre sagen.

Den 25-årige har endnu ikke taget stilling til sigtelsen.

[bsa_pro_ad_space id=6]