SF’s Karina Lorentzen mener, at teknologien er på plads til at indføre et digitalt stelnummer for cykler. Det vil hun arbejde for, når der skal forhandles en aftale om politiets økonomi næste år.

Det skal både sikre, at man ikke køber en stjålet cykel, at politiet kan kontrollere om cyklerne udføres lovligt på grænsen og hjælpe kommunerne til at rydde op i efterladte cykelvrag.

– Det handler om, at vi kan finde tilbage til ejeren. Det er brandirriterende at få sin cykel stjålet, men det bliver sværere med et digitalt stelnummer, for så kan en ny køber tjekke om det er et lovligt køb. Det bliver også vigtigere i de her år, fordi cyklerne bliver dyrere og dyrere, fx ladcykler og elcykler, siger retsordfører Karina Lorentzen.

– Det kan også hjælpe politiet ved grænsen, når der står en mand og påstår at han har købt et vognlæs cykler, han vil udføre lovligt. Det kan man jo ikke vide om er rigtigt, når man ikke ved, hvem der ejer cyklerne – og så må man lade en potentiel tyv køre.

Rigspolitiet har i et svar til Karina Lorentzen sagt, at de ikke har ressourcer til at gennemføre et register nu. Derfor kan det nu blive en del af politiforhandlingerne i 2023.