Restaurant ene slog den 3. september dørene op i Kanalbyen. Indehaver Areewan Sophondilok Erlandsen fortæller, at den første åbningsaften var som en eksamen.

I 2020 overtog Areewan det daværende Restaurant ROS i Jyllandsgade, men tidligere på året besluttede hun at rive teltpælene op og flytte i nye lokaler i Kanalbyen, hvor restauranten åbnede den 3. september og holdt åbningsreception dagen efter ved middagstid.

Efter en hektisk opstart, hvor det hele var nyt og nye rutiner skulle indarbejdes, ser Areewan tilbage på den første tid i Kongensgade 150, som er Restaurant enes nye adresse.

– Vi har fået en god start, hvor vi har haft travlt. Når vi ikke har haft gæster, så har der været meget forberedelse og vi flytter stadig lidt rundt på tingene. Det går der noget tid med endnu, siger hun.

Al start er hård, men det var lige til øllet med at blive klar til de første gæster.

– Vi ville selvfølgelig åbne til den dato, som vi havde annonceret, men vi nåede kun lige at blive færdig.

På åbningsdagen kom en gæst ved middagstid.  Vedkommende spurgte, om vi nåede det?

På det tidspunkt manglede vi stadig at få bordpladerne. De kom først et par timer senere, men vi nåede det. 

Vi blev klar med vin, mad, og personale. Der var dog flere ting, der ikke var helt på plads behind the scenes. Men vi har fået at vide, at folk ikke kunne mærke det på os den første aften, siger Areewan, der mest af alt var lettet bagefter:

– Det var en mærkelig følelse, men jeg var mest lettet over at være nået i mål. 

– Jeg har svært ved at svare på, hvilken følelse jeg havde. Det var skønt at være færdig, men jeg er ikke tilfreds før, at vi er helt i mål med de sidste småting, siger hun.

Den 26-årig restaurantejer er kendt som en, der har styr på sit kram, i sit stille sind, men fra at agere roligt normalt, kom der lidt mere stress på.

– Vi var nervøse og tænkte, om det var godt nok, hvad vi havde gjort. Det er nye rutiner, og tingene står anderledes, og hvad forventer gæsterne? Det var angstprovokerende for os, og føltes som en slags eksamen, siger Areewan.

Restauranten driver Areewan med sin mand, Euan Donaldson. 

De gjorde alt, hvad de kunne for at få det hele til at fungere frem mod åbningen. Areewan fortæller, at selvom der var run på, så kunne gæsterne ikke kunne mærke det.

– Vi havde fuld fokus på gæsterne. De skulle have en god oplevelse og mindst muligt være mærket af stresset vi gennemgik. Generelt set er det vigtigt for os, at gæsterne føler sig rolige og godt tilpas hos os, siger hun.

Efter nogen tid i de nye omgivelser har Areewan og Euan fået en del respons, hvor især beliggenheden bliver fremhævet.

– Mange roser os, og siger, at det klæder os. De siger, at det passer på vores koncept.

Man kan ikke sammenligne vores gamle lokale med det her, da det er helt vores eget. På den gamle adresse hang der ting, som ikke var vores, men i det nye er alt vores eget, slutter Areewan.

Restaurant ene bliver det første spisested langs de nye kanaler som sammenbinder Kanalbyen. 

Skriv en kommentar