På de regnfulde københavnske veje lykkedes det Yves Lambert fra Quick Step at vinde første etape i Tour de France.

Favoritterne satsede, men det gav ikke den store effekt. De fleste valgte at starte tidligt, da prognoserne sagde regnvejr fra først på aftenen, men det stod ned i stænger allerede omkring starten klokken 16:00, og dermed var vilkårerne ens for alle rytterne.

Hurtig skilte to tider sig ud. Det var Mathieu van der Poel  og Mads Pedersen, hvor førstnævnte var marginalt bedre end danskeren. Pedersens drøm er at gå i gult på etaperne i Danmark, og dermed så det godt ud i den henseende, da det ville kunne hentes på de næste par etaper.

Med de tider, der blev lavet efterfølgende, synes det dog ikke realistisk, at Mads Pedersen går i gult, med mindre der sker noget ekstraordinært. Forhåndsfavoritten Filippo Nanna satte bedste tid, men overraskende nok blev han slået af ikke bare ne, men tre andre. 

Først satte Wout van Aert en ny bedste tid, og to sekundere efter ham kom Tadej Pogacar, men der var ingen, der kunne hamle op med Yves Lambert, der kørte de 13,2 kilomeer på 15 minutter og 17 sekunder, og dermed blev hyldet på podiet for etapesejren og blev iklædt den gule trøje efterfølgende.

[bsa_pro_ad_space id=6]