Det var noget af et scoop, da Fredericia Håndboldklub kunne fortælle, at de havde sikret sig en underskrift fra OL-guldvinder med Danmark, Gudmundur Gudmundsson. Nu er træningen forud for den nye sæson begyndt – og Gudmundur Gudmundsson har glædet sig.

Mandag var der kaldt til træningssamling i thansen ARENA for Fredericia HK’s ligaherrer. Der er blevet sagt farvel til en række spillere, men samtidig har man været ude og købe ind. Fire nye spillere er det blevet til – og FHK-træneren var glad for at se så mange til den første træning. Hele tyve mand var klar – og de var alle friske, fortæller Gudmundur Gudmundsson.

– Vi startede træning i går, og så træner vi to gange i dag. Vi træner ret meget i denne uge, men det er kun godt. Vi starter vores forberedelser til sæsonen allerede nu, så det er lidt hårdt. Men jeg synes, at vi startede på en rigtig god træning i går, så har vi løbetrænet her til morgen og så skal vi træne i hallen igen i eftermiddag. Det skal være hårdt, men det skal også være godt, forklarer FHK-træneren.

– Indtil nu synes jeg det ser rigtig godt ud. Jeg var meget glad for at se alle drengene til træning. Vi var tyve til træning, så det er bare super godt. De var alle friske, så det er en god start. Jeg glæder mig rigtig meget til den sæson der venter. Jeg er spændt, men jeg glæder mig. Jeg synes det er et meget spændende hold vi har, forklarer Gudmundur Gudmundsson.

Han vil ikke sætte et bud på, hvordan FHK står i forhold til konkurrenterne i herreligaen, men i stedet fokuserer han på, at han og spillerne skal lære hinanden at kende.

– Det er måske nok lige lidt tidligt, at tale om hvor holdet er. Vi er først lige kommet i gang, så det er tidligt. Jeg skal lige lære spillerne rigtigt at kende. Der er mange nye spillere for mig, men der er også fire nye spillere for Fredericia. Vi arbejder meget som hold for at blive en enhed og blive gode sammen. Men hvor gode vi er, og hvor vi står i forhold til de andre, ved jeg ikke endnu, siger Gudmundur Gudmundsson.

[bsa_pro_ad_space id=32] [bsa_pro_ad_space id=7]
FHK har forstærket sig med fire nye spillere til denne sæson. (Foto: FHK)

Dog kommer der snart et praj om, hvor FHK står lige nu i forhold til andre hold. Der er linet en række træningskampe op, fortæller Gudmundur Gudmundsson.

– Vi har mange træningskampe på vej. Vi spiller imod Kristianstad allerede om små to uger, d. 1 august. Så har vi også andre gode hold på vej – Midtjylland, Sønderjyske, Ribe-Esbjerg og et par udenlandske hold. Så det bliver rigtig godt. Så har vi også en kamp mod Team Sydhavsøerne, forklarer FHK-træneren.

Målet med opstarten er at komme i bedst mulig form. Ikke kun løbeform eller fysisk form, også håndboldform, forsikrer Gudmundur Gudmundsson.

– Vores mål er at komme i så god tilstand som muligt. Vi har seks uger til at forberede os, der skal gøre, at vi kommer i god form. Det er både det fysiske, men det er også håndbold, det taktiske og måske nye angrebssystemer og mulige ændringer med forsvaret. Vi kommer til at bruge mange ting af det der har været, men med en ny træner kommer der altid nye ting. Men vi har også fire nye spillere der skal integreres på holdet. Der er nok at gøre for os, siger Gudmundur Gudmundsson.

Arbejdet er allerede startet, også på det taktiske. Der er indlagt videomøder forud for træningerne, så spillerne for alvor kan komme helt ind i den taktik, som det nye trænerteam lægger for dagen.

– Vi holder videomøder allerede nu, så vi er allerede startet anderledes end tidligere. Vi arbejder meget på at bruge tiden så godt som muligt, forklarer FHK-træneren.

Gudmundur Gudmundsson står ikke alene om at gøre spillerne klar til det der venter. Han har erfarne kræfter med sig – ikke kun håndbold-erfarne, men også erfarne folk i FHK. Lasse Folkmann og Jesper Houmark fortsætter i klubben og er en rigtig god sparring for den nye træner.

– Det er meget fint, at der har været et tæt samarbejde med Lasse og Jesper. Det er på alle måder rigtig godt. Vi snakker godt sammen om holdet og alt det der skal ske. Det glæder jeg mig til at fortsætte. Jeg ser det kun som en fordel, lyder det afslutningsvist fra Gudmundur Gudmundsson.

[bsa_pro_ad_space id=6]