Lørdag klokken 13:00 løber Fredericia KF’s U15-hold på banen til den sidste kamp i sæsonen. Det bliver den sidste sammen for spillerne, der efter sæsonen spredes for alle vinde, da Fredericia KF ikke har licens til at spille med i U16-ligaen, som holdet havde spillet med i, hvis de havde licens.

At være ungdomsspiller på et U15-hold er normalt ensbetydende med, at man spiller sammen med dem, som man altid har spillet sammen med, og opbygget et tæt sammenhold med op igennem årene, men for Fredericia KF’s U15-hold slutter det nu.

Holdet har i denne sæson spillet i den bedste U15-række, der dækker både Jylland og Fyn, og spillerne har fejet al modstand af banen og været suveræne. Derfor ville næste skridt være at deltage i U16-ligaen efter sommerferien, men det kommer ikke til at ske i Fredericia KF, da klubben ikke har licens. I stedet har alle spillere på U15-holdet valgt at skifte klub.

Inden de spredes kan de glæde sig over at have sikret sig førstepladsen i U15-rækken, hvor de har besejret store klubber som AaB, Kolding og Silkeborg.

– Det har været en stor oplevelse, især fordi det er det sidste, vi har sammen, og derfor er det specielt at slutte af på den her måde, siger Frida Riis Møller.

Frida nævner det selv. Det er det sidste med det hold, som hun spiller på, og det gør følelsen ambivalent, da man under normale omstændigheder “bare” ville glædes over præstationen og se frem til en ny sæson. I stede venter der lørdag en sidste kamp mod AaB.

[bsa_pro_ad_space id=32] [bsa_pro_ad_space id=7]

– Det er nederen, at det er sidste kamp sammen, men det er noget, vi er nødt til, hvis vi skal spille så godt som nu, konstaterer Vigga Jørgensen.

Det har i flere år været tydeligt, at man i Fredericia KF har en speciel årgang med det hold, som Frida og Vigga er en del af.

– Jeg tror, at vi har noget bånd sammen, der er specielt. Vi skaber noget sammen, siger Frida og suppleres af Vigga:

– Vi kender hinanden rigtig godt.

Allerede den 11. juni blev førstepladsen i U15-liga 1a sikret, da Kolding blev sat på plads med 5-0 på udebane.

– Det var en fed følelser, fordi vi før har tabt til Kolding, siger Vigga.

Selvom sejren i ligaen er sikret, så er Frida klar i mælet om lørdagens kamp mod AaB.

– Det bliver fedt. De skal bare tæves ud af banen, siger hun.

Kampen lørdag bliver den sidste i denne omgang i Fredericia KF-trøjen for Frida, Vigga og resten af holdkammeraterne. Fredericia KF oplyser, at de fleste af spillerne skifter til Kolding og Odense, mens en enkelt skifter til Varde. For Fridas vedkommende går turen til Kolding, mens Vigga fremover skal spille i Odense.

– Det har været svært at tage den beslutning, siger Vigga.

For begge spilleres vedkommende har de prioriteret at komme til det rette klubmiljø. De har ikke tænkt så meget over transporttiden, men vægtet det de fandt sportsligt mest attraktivt. Det betyder, at de to veninder fremover kommer til at spille imod hinanden fremfor på samme hold, men går alt vel, så kan det ende med en fælles fremtid på fodboldbanen. Ambitionen er i hvert fald klar på den længere bane for både Frida og Vigga.

– Man har altid en lille drøm om at ramme A-landsholdet, men der er lang vej endnu, lyder det fra de to Fredericia KF-spillere, der lørdag spiller sidste kamp i KF-trøjen.

[bsa_pro_ad_space id=6]