Interacoustics, der er verdens førende leverandør inden for udvikling og produktion af instrumenter til at måle hørelsen med samt udstyr til at diagnosticere balanceproblemer., har netop offentliggjort sit 2021-regnskab. Det viser en omsætningsvækst på hele 28 procent i forhold til 2020 fra 543 mio. kr. til 693 mio. kr.

Årets resultat før skat er næsten fordoblet i 2021 sammenlignet med 2020. Det ender således på knap 200 mio. kr., hvorimod det udgjorde 105 mio. i 2020. Det skyldes mest af alt mersalg:

– Vi har haft et forrygende år på alle måder med en flot indtjening. Vores årsregnskab viser, at vores kunder har tillid til os, og vi formår igen i 2021 at tage markedsandele til trods for COVID-udfordringer i mange lande, udtaler direktør Carsten Kind.

Carsten Kind tilskriver den positive udvikling Interacoustics langsigtede produkt- og markedsstrategi samt dygtige medarbejdere:

– Vi er stærke inden for alle segmenter. Dvs. vi har både det simple – men super vigtige apparat – der hurtigt og nemt kan detektere, om et nyfødt barn kan høre. Men vi tilbyder også de helt store systemer til test og behandling af balanceproblemer. Systemer, som vi – takket være den flotte indsats fra vores medarbejdere i Middelfart og rundt omkring i verden – formår at få ud til endnu flere kunder i hele verden.

2022 starter godt

[bsa_pro_ad_space id=32] [bsa_pro_ad_space id=7]

Den positive tendens fra 2021 ser ud til at fortsætte i første kvartal 2022. Her har man som forventet realiseret en positiv omsætningsvækst. Fortsat vækst kræver dog dedikeret fokus og investering, fortæller Carsten Kind:

– Hvis vi fortsat vil vækste, kræver det, at vi investerer i vores medarbejdere samt nye produkter. Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan forbedre vores produkter og bruge ny teknologi til at udvikle nye løsninger, så vi kan forblive førende inden for høretests og tilpasning af høreapparater. På den måde kan vi blive ved med at gøre en forskel for de mange millioner, der lever med høretab og balanceproblemer rundt omkring i verden.

Udvider i 2023

Interacoustics tager allerede i 2023 første spadestik til en ny kontorbygning, så man har plads til de mange medarbejdere, virksomheden ønsker at ansætte. Bygningen forventes at stå færdig i 2024.

Ny ingeniøruddannelse skal gøre en forskel

I foråret blev det politisk vedtaget at etablere en ny ingeniør- og it-uddannelse i Trekantområdet. Den hilser Carsten Kind meget velkommen:

– For en virksomhed som vores er det vigtigt, at vi får de nye it- og ingeniøruddannelser til Trekantområdet. Vi håber selvfølgelig, at de unge mennesker, der vælger at tage deres uddannelse i Trekantområdet, også bliver boende i området og kan være med til at drive væksten i de virksomheder, der ligger i Trekantområdet – herunder Interacoustics.

[bsa_pro_ad_space id=6]