Laura Høiberg Nielsen, Lille Frøken Flora i Middelfart deltager i weekenden 20.-21. august i Danmarksmesterskabet i Blomsterkunst. Mesterskabet finder sted på ODEON i Odense, hvor 20 af landets bedste florister stiller op i Danmarks smukkeste konkurrence. Alle deltagere har kvalificeret sig gennem lokale mesterskaber over hele landet.

Det imponerende musik-, teater- og konferencehus ODEON i Odense danner i år rammen omkring det 27. Danmarksmesterskab i Blomsterkunst, når landets allerbedste blomsterdekoratører mødes for at dyste om titel og pokal. Og så sker det ydermere med lokalt islæt, idet Laura Høiberg Nielsen, Lille Frøken Flora i Middelfart er blandt deltagerne.

Og hvis man tror, at det hele bare handler om at binde den smukkeste buket, tager man helt fejl. Deltagerne udfordres nemlig ikke kun på den faglige dygtighed, men også på innovation og kreativitet, indlevelse og forståelse, formgivning og farvesans.

Alle deltagere skal lørdag den 20. august udføre tre opgaver, hvor der bliver brug for alle de nævnte færdigheder. To af opgaverne har deltagerne forberedt sig på i månederne op til mesterskabet, mens en opgave er ukendt og først præsenteres umiddelbart før konkurrencestart.

Tiara til Kronprinsesse og eventyr
Der lægges ud med en forberedt opgave, der går ud på at skabe en tiara til HKH Kronprinsesse Mary, som er protektor for Odense Blomsterfestival, der afvikles under mesterskabet.

Herefter følger en opgave, som deltagerne først får kendskab til umiddelbart før konkurrencen.

Mesterskabets sidste opgave er en personlig fortolkning af H.C. Andersens smukke eventyr ”Det gamle egetræs sidste drøm”

Gratis adgang for publikum
Det hele kan opleves på ODEON i Odense lørdag den 20. august, hvor selve mesterskabskonkurrencen afvikles. Søndag den 21. august byder på en lang række indslag med bl.a. kåring af årets Danmarksmester kl. 12.00, og alle de smukke arbejder er naturligvis udstillet. Lørdag er ODEON åben for publikum fra kl. 10-16 og søndag fra kl. 10-14. Der er gratis adgang begge dage.
DM i Blomsterkunst afvikles hvert andet år med Floristen Danmark – Dansk Blomsterhandlerforening som arrangør. Alle deltagerne har kvalificeret sig til mesterskabet gennem regionale mesterskaber. I år deltager 12 seniorer (udlærte) og 8 juniorer (elever), og der kåres en Danmarksmester i hver af de to klasser.