I går faldt der endnu en afgørelse i de mange anklager, sager og selve voldgiften mod den tidligere kommunaldirektør. Samme dag valgte de ansvarlige politikere at udtale sig, som om intet var hændt. Men den holder ikke. De må gå og lade nye komme til.

Havde det været i erhvervslivet eller sportsverdenen, var de blevet fyret. Længere er den ikke.

I dette tilfælde, hvor millioner af skattekroner er spildt, hvor flere mennesker er blevet hængt ud som skurke, dem der godkendte skumle fakturaer, dem der snød, dem der løj og dem der havde et upassende forhold. Tusindevis af kommentarer er skrevet, vidner er afhørt, materiale er gennemset, advokatundersøgelser og politiundersøgelser er udført og kendelser er truffet ad flere omgang, sidste sag; voldgiften endda med en Højesteretsdommer.

Alle er frikendt – endda ved flere instanser. Hvad er de ansvarlige politikers svar til denne problemstilling:

“Vi fortryder intet”, “et nederlag for demokratiet”, “vi ville have gjort det igen”, “vi kunne ikke have gjort andet” og lignende kommentarer.

Fakta er, at det hele startede på den politiske rygtebørs, endda med flere af de ansvarlige politikere som primære kilder. Senere blev erhvervsfolk og medarbejdere kastet under bussen af den nye magt i kommunen. De ansvarlige politikere blev skuespillere i borgmestersagen, mennesker blev politianmeldt og anklaget.

Skuespilleriet fortsætter. De ansvarlige får nu gennemtyggede udgaver af virkeligheden. De bliver præsenteret for deres advokaters og eksperters dårlige råd. Sund fornuft er væk. De er paralyseret, og så er rønnebærerne sure efter endnu et stort nederlag.

I lederen i går tog vi på forhånd: “vi kunne ikke have gjort-andet-diskursen” op. Jo, det kunne man, og det burde man have gjort, inden man brugte millioner af kroner og hang folk ud.

Det stormvejr der skulle komme, ifølge de ansvarlige, kom aldrig. Der var ingen smoking gun, der var ingen beviser, der var kun rygter, der startede politisk, og som tog fart politisk. Sågar forsøgte partier at fritte pressen for eventuel viden, uden held. Det er pinligt.

Undervejs er nye sager dukket op fra den nuværende ledelse, som viser, at intet er blevet bedre, tværtimod er det kun blevet værre. Gode kræfter er blevet gået med en indirekte økonomisk mundkurv, så de ikke kunne fortælle om deres oplevelser. Andre blev forgyldt med løn, men skulle være fyret for deres inkompetence.

En ansvarlig bestyrelse ville trække sig, og anerkende at man tog fejl.

Fredericia Kommunes ansvarlige politikere og forvaltning har tabt så stort, at de må fyres. Politikerne kan ikke bare fyres, så derfor en stor opfordring herfra:

Gå selv, sig op. Nyvalgte kræfter må tage over – og nye folk skal ansættes på de ledende poster i Fredericia Kommune.

Der bliver ikke ro i Fredericia Kommune før dette sker.