Blomsterdekoratøreleven Emma Kasten er gået i gang med eksamensprojektet, der blandt består i at teste og udvikle koncepter via data. Samtidig glæder hun sig sammen med butikkerne omkring Erritsø Bytorv til lørdagens store pinsemarked.

26-årig Emma Kasten er godt i gang med sit eksamensprojekt, hvor hun udover at binde blomster, kræse for kunderne, også indsamler data på Gardenia Blomsters selvbetjeningsbutik, der runder 1 år.

– Eksamen er et længerevarende projekt. Her i starten er jeg begyndt at samle data ind på selvbetjeningsshoppen for at se, hvordan vi kan optimere, tilpasse og udvikle efterhånden, som vi ændrer i vores daglige arbejdsgang, fortæller Emma Kasten, der sammen med kollegerne bruger langt den største tid i blomsterforretningens åbne timer.

– Vi plejer at sige til vores kunder, der i øvrigt er gode til at høre og være nysgerrige på, hvad selvbetjeningsbutikken går ud på. Det er en service, vi gerne vil yde, når vi ikke er til rådighed i blomsterforretningen. Vi har også mange kunder, der bestiller i butikken hos os, og gerne vil hente bestillingen efter lukketid i selvbetjeningsbutikken, der har åbent mellem 06-22.

Blomsternes univers er stort, og for Emma Kasten var det en magisk oplevelse at være i Holland, hvor hun så blomsternes liv starte.

– Det var mega fedt at være i Holland, man får en helt anden respekt for blomsterne, når man møder de passionerede hollændere, der lever for blomsterne. Det var fantastisk at se, hvordan blomstens liv starter i gartneriet, inden den bliver klippet og solgt for at ende i lastbilerne mod os. Det tænker man ekstra over, når man binder en buket, der går meget forud, siger Emma Kasten, der også finder en stor inspiration i blomsterne.

– Jeg synes, at blomsterne er gode til at inspirere mig. Vi får mange forskelligheder fra blomsternes univers, herunder farver, former, men også sammensætningerne af de to aspekter inspirerer mig. Mine kolleger inspirerer mig på flere måder. De er i selv sig forskellige og det er forskelligt, hvad de laver, hvilket også betyder, at jeg lærer meget nyt løbende, fortæller hun.

Emma Kasten var godt i gang med en universitetstilværelse og skulle aflevere sin bachelor, men hun kunne mærke, at hun skulle noget andet.

– Jeg valgte at blive blomsterdekoratørelev – jeg kunne ikke lade være. Jeg så et opslag, hvor Gardenia Blomster søgte en elev, og selvom jeg var ved at læse engelsk og biologi på universitetet, så måtte jeg hoppe i med begge ben og prøve. Det er fedt at være her nu, siger Emma, der har ros til praktikstedet.

– Det er et godt sted at være elev, fordi man får lov at prøve kræfter med alle tingene, inden man skal prøves i den på skolen. Man skal ikke bare feje gulv og vaske vaser. Man får lov at prøve det arbejde, man i sidste ende skal udføre, når man er færdigudlært.

Den 26-årige elev har fremtiden på plads. Hun går nemlig fra læreplads til fast arbejde.

– Jeg har været så heldig, at jeg får lov at blive. De ville ikke helt af mig. De kunne nok ikke undvære mig, siger hun med et smil og tilføjer:

– Nu skal jeg lære noget. Det er som med et kørekort, når man har det, så skal man ud at have erfaring.

Læring og erfaring banker på døren hele tiden. I weekenden står den på et stort pinsemarked.

– Pinsemarkedet bliver vildt godt, og der er helt sikkert noget for alle. Vi sørger også for at peppe shoppen op, så den kan holde 1-års fødselsdag. Til pinsemarkedet på lørdag vil vi også sørge for massevis af hygge og gode tilbud, slutter Emma Kasten af.