Dennis Kappel lukker sin vinforretning i Danmarksgade. Mere tid til familien og et nyt job er årsagen.

Dennis Kappel er efter mange år i den fredericianske detailhandel et kendt ansigt i byen. Gennem godt 13 år har han stået bag disken i vinforretningen.

– Det er da vemodigt, indleder Kappel, der kort efter klokken 12.00 lagde en video op på Facebook, hvor han annoncerede, at han lukkede.

– Det er korrekt, at vi lukker, og nu kører ophørsudsalg. Jeg har seks måneders opsigelse på lejemålet, som nu bliver ledig, og jeg vil naturligvis arbejde på at finde en, der kan overtage lejemålet. Det er med ro i sjælen, at jeg har besluttet at lukke forretningen, om end det sker med et blødende hjerte, siger han og uddyber:

– Jeg købte forretningen af Østjysk Vinforsyning, der købte den af Peter Ærensgaard. Jeg arbejdede selv hos Peter, og dernæst var jeg bestyrer af forretningen for Østjysk, inden jeg købte forretningen for godt ni år siden. Så det er godt 13 år i alt.

De mange åbningsdage i løbet af et år, og det faktum, at det er en forretning, hvor man ikke rigtig kan gå og et ønske om mere tid til familien gør, at den 38-årige fredericianer stopper.

– Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne vil have mere tid med familien. I butikken er man låst, og selvom det er fantastisk at servicere kunderne, finde gode vine, produkter og alt det, der følger med, så har jeg savnet friheden og lørdagene med min familie. Jeg har oplevet, at mine børn holder fast i mine ben om lørdagen, når jeg skal af sted, og det er ikke rart. Familien er hovedårsagen bag min beslutning, siger Kappel, der fik et godt tilbud.

– Jeg kan ikke sige før fredag, hvad jeg skal lave. Men jeg kan sige, at jeg fik et jobtilbud ud af det blå, og det ville jeg prøve. Jeg glæder mig meget nu, fortæller han.

Nu skal virksomheden lukkes ned, og det er naturligvis en hård prøve.

– Jeg vil da lyve, hvis jeg sagde, at det var let. Det er det ikke. Det er da hårdt at skulle lukke sin forretning, hvor man har haft mange gode år, mange gode relationer og lært meget om sig selv, livet og det at drive forretning, men jeg er sikker på, at jeg tager viden og erfaring med mig videre i livet, fortæller vinhandleren, der nu har startet et ophørsudsalg:

– Jeg har startet ophørsudsalg, og så må vi se, hvor lang tid det tager at sælge varerne. Jeg regner med at være fuld tid på det nye arbejde fra den 1. oktober. Det er planen lige nu, siger Dennis Kappel, der er blevet mødt af massevis af kommentarer de sidste timer.

– Det er både på Facebook, telefon – ja alle steder, at jeg får beskeder eller bliver ringet op. Min facebookside er jo ved at sprænge i luften. Venner ringer. Mange er overrasket, men kan forstå mig. Det er det rigtige tidspunkt for mig, erhvervsmæssigt at prøve noget andet, slutter Kappel.