Der kommer international tophåndbold i flere af de fredericianske haller i den kommende weekend. Både Elbohallen, Fredericia Idrætscenter og Bøgeskovhallen lægger gulv til Scandinavian Open Championships for U18 kvindelandshold. Det vækker glæde i Trelde GI, der ser frem til at byde landsholdene velkommen.

Fra fredag d. 22. til søndag d. 24. juli er der flere håndboldspillere i Fredericia end normalt. Der er nemlig mesterskaber for U18 kvindelandshold, der bruges som forberedelse mod det kommende VM.

Fredag går det løs i Elbohallen, hvor Danmark møder Norge klokken 16. Allerede klokken 18 er der mere håndbold i verdensklasse, når Sverige møder Ungarn. Lørdag er det så Bøgeskovhallen, der skal lægge hal til de spændende kampe. Sverige lægger ud mod Norge klokken 15:30, inden Danmark skal forsøge at slå Ungarn klokken 18. Søndag rykker de til Fredericia Idrætscenter, hvor Norge møder Ungarn klokken 10 og Danmark slutter stævnet af klokken 12 mod Sverige.

Spillerne bliver mødt af en ballonport i de deltagende landes farver. Foto: Trelde GI Håndbold

Landstræneren har udtaget 16 spillere, der skal repræsentere Danmark, når det går løs ved U18-VM i Skopje, Nordmakedonien i starten af august. Det er den samme trup, der stiller op for Danmark ved kampene i Fredericia.

De 16 spillere er:                                                  

 • Ida Marie Kaysen, GOG Håndbold
 • Nicoline Astrid Vendelborg, TMS Ringsted
 • Signe S. Rasmussen, Vojens Idrætsefterskole
 • Filippa Nedovic Larsen, Skanderborg Håndbold
 • Sara Teljigovic Ibanovic, Ajax København
 • Julia Due Holtorf, Rudersdal
 • Julie M. Scaglione, Herning-Ikast Håndbold
 • Mathilde Vestergaard, Horsens HK
 • Boline Laursen, Skanderborg Håndbold
 • Laura Borg Thestrup, Skanderborg Håndbold
 • Alberte Hovgaard-Hansen, HEI/VRI
 • Anna Hviid Bang, GOG Håndbold
 • Ida Marie Wrang Nielsen, Roskilde Håndbold
 • Anne W. Johansen, Ajax København
 • Annika Solberg Dalsager, GOG Håndbold
 • Laura Galle Hansen, Sønderjyske Ungdom

I gang med en genopbygning

For Trelde GI er det et godt signal for deres håndboldafdeling, at de nu har muligheden for at vise dem håndbold i verdensklasse. Tidligere har klubben opnået store meritter, men en udfordrende medlemsudvikling har gjort, at klubben er i gang med en genopbygning.

– Vi er en meget lille håndboldafdeling, der for et år siden måtte se os selv i øjnene og få gang i de små. Det er lykkedes. Vi er nødt til at investere nedefra. Så har vi et holdsamarbejde med Erritsø om vores U15 piger. Det har vi gjort for at kunne give spillerne noget sjovere træning, og derefter for at kunne lave to niveauer, så alle får lov at spille på det niveau, hvor de hører til, siger Helle Nielsen, formand for TGI Håndbold.

– Det giver også en gulerod for dem der ikke kommer på det bedste hold – og spillerne på det bedste hold kan ikke hvile på laurbærrene, fortsætter Helle Nielsen.

– Klubben har i mange år været præget af at have ekstremt dygtige trænerressourcer, der har vundet både DM med drenge og spillet i den bedste række med pigerne. Vi er en breddeklub, der har fået etableret et enormt godt fællesskab helt fra de mindste til vores senior herrer. Det gør, at når vi har kampe i hallen, så er der altid tilskuere, forklarer Helle Nielsen.

– Vi kan noget andet end en stor etableret klub. Det her holdsamarbejde er lavet, fordi vi har både dygtige spillere, men også spillere der er med til at sørge for, at vi socialt fungerer. Vi vil gerne holde på de dygtige spillere, så de også bliver udfordret. Der har vi fået en af vores unge herre-spillere, Jonas Søndergaard, til at træne pigerne. Han er en del af en forholdsvis stor trænerstab for pigerne, så der er en stor interesse for dem og et ønske om at give dem et rigtig godt tilbud, forklarer formanden for TGI Håndbold.

At der nu kommer landskampe til Bøgeskovhallen giver kun endnu mere blod på tanden for Helle og de andre i TGI Håndbold. Nu får de chancen for at vise hallen frem – og for at vise deres unge spillere, hvad man kan opnå med hårdt arbejde.

– Det er mega fedt, at Dansk Håndboldforbund har valgt os. Vi får mulighed for, at vores piger kan være fejepiger og se det helt tæt på. Vi er en lille hal, der kan noget andet end inde i den store hal i Fredericia. Jeg tror også, at det for spillerne bliver mere intenst. Det er også fedt for Bøgeskovhallen og for TGI, at de kommer på besøg. Det er noget, som vi sagtens kan få frivillige til, selvom det er midt i sommerferien, siger Helle Nielsen og fortsætter:

– De frivillige tjekker ind og er med til at sikre, at alle får en god oplevelse, både spillere og tilskuere. Det er i samarbejde med Bøgeskovhallen, der, fordi vi er en lille hal, kan være med til at løfte opgaven. Der skal bare være en kæmpe fest. Vi har været ude og lave flyers, så folk i lokalområdet også ved, at de kan komme ind og se det her på lørdag. Det er en oplevelse, som de ellers ikke ville have fået – og så er det ganske gratis. Jeg tror ikke, at man skal være håndboldentusiast for at synes det er fedt.