Der var godt humør og god stemning, da Jonas Gabs kom ud som årets første student hos IBC i Fredericia. Nu venter der andre græsgange, som han siger, men først skal titlen som handelsstudent fejres.

Dannebrog blev hejst sammen rektor Jacob Lund, da Jonas Gabs havde fået huen på.

– Det er dejligt at få huen på. Det er lidt en lettelse. Det er også mærkeligt, fordi nu skal man ud at søge nye græsgange selv, fortæller Jonas Gabs, der havde matematik som sidste fag.

– Det gik nogenlunde, jeg fik et 7-tal. Matematik er et af mine stærke fag, så jeg havde håbet på lidt mere, men sådan er det. Nu skal vi ud at fejre det hele. I dag skal jeg hygge med familien, spise god mad, og så skal den have gas de næste par uger, siger den nye handelsstudent.

– Det bliver helt sikkert nogle sjove og spændende uger – måske også udmattende, tilføjer han.

Coronatiden har sat sine sport på handelsskoletiden, men alligevel føler han, at det har været nogle gode år.

– Det har været nogle blandede år. Vi har været meget i skole hjemme grundet corona, hvorfor meget undervisning er foregået via skærmen, men ellers har det været nogle gode år. Personligt har jeg ikke følt mig bagud i fagene, men det er klart, at der er emner, man har været nødt til at læse lidt mere op på, fordi man ikke var så godt med i dem derhjemme, men vi har også haft færre eksaminer, skal man huske, siger Jonas Gabs, der er meget tilfreds med, at regeringen besluttede at nedsætte antallet af eksaminer grundet coronatiden:

– Det har været rart, vi har jo haft fire eksaminer i stedet for syv, hvilket har givet mere rum til at læse op på det, man har misset, når man har været hjemme og deltaget i undervisning foran skærmen, fortæller studenten, der nu skal i gang med arbejde og holde sabbatår.

– De første par år vil jeg tage som sabbatår, og så kunne jeg måske godt tænke mig at blive sportspsykolog, i hvert fald noget med sport. Jeg dyrker selv orienteringsløb på eliteniveau, og jeg kunne derfor godt tænke mig at lave noget med sport, fordi jeg finder det spændende, særligt det mentale ved sport er spændende, og en vigtig hjørnesten i det at dyrke sport og præstere, slutter Jonas Gabs, der i den kommende tid er med til at arrangere VM i Orienteringsløb.