I dette års Tour de France-felt er en af de hurtigste sprintere Fabio Jakobsen. Efternavnet indikerer, at han kan være fra Skandinavien, men det er ikke tilfældet.

At 25-årig Fabio Jakobsen overhovedet stadig kan cykle på så højt er et mirakel. Tilbage på 1. etape i Tour de Pologne i 2020 styrtede han voldsomt, da Dylan Groenewegen tog hans “linje”, og det gjorde, at Jakobsen røg ind i barrieren, og fik et utal af skader. Han brækkede alle knogler i ansigtet, og har været igennem en hård genoptræning. Jakobsens tilstand efter styrtet var så slem, at han var i kunstig koma i to dage, men nu er han tilbage på toppen.

Den hollandske sprinter gjorde comeback den 11. april 2021 i Tour of Turkey., og senere på året deltog han i Vuelta a Espana, hvor det blev til tre etapesejre, og samtidig vandt han pointkonkurrencen. Smilet er dermed tilbage hos Fabio Jakobsen, der allerede på 2. etape i dette års Tour de France brillierede med at vinde en etape. Smilet på læben var derfor stort, da han forud for Vejle-etapen satte ord på hans comeback til toppen af cykelsporten.

– Jeg har taget det skridt for skridt, og det har ikke været nemt, men jeg tror, at det viser hvilken karakter jeg er, og at jeg ikke giver op. Nu er jeg kommet tilbage, og er med i Tour de France, siger Fabio Jakobsen.

Med Fabio til fornavn og Jakobsen til efternavn, så skulle man ikke tro der er tale om en hollænder, men det er der. Fabio lyder italiensk, og Jakobsen er et typisk skandinavisk navn.

– Jeg har set mange danskere med samme navn, så jeg håber, at folk i Danmark kan lide mig, forklarer sprinteren til den danske presse.

På Quick-Step Alpha Vinyl kører flere danskere, og holdet har også en dansk sportsdirektør i Brian Holm, der ikke er med under Tour de France. Derfor er det danske sprog noget,  som Fabio Jakobsen har hørt før. Det betyder dog ikke, at han kan tale det.

– Nej, jeg forstår det kun og kan ikke tale det, siger Fabio Jakobsen med et smil.

Fabio Jakobsens sejrsliste i 2022 tæller, foruden 2. etape i Tour de France, blandt andet en sejr i brostensløbet Kuurne-Brussels-Kuurne, samt etapesejre i Paris-Nice og Tour of Belgium.