Der kan komme samme effekt af Holger Runes succes, som der kom af Caroline Wozniackis vurderer, Jonas Dupont fra Fredericia Tennisklub.

Holger Rune imponerer på den store tennisscene. Han har vundet ATP-turneringen BMW Open i München, og senest blev det til en kvartfinaleplads i Grand Slam-turneringen French Open. Det i en alder af blot 19 år. Danskerens succes kan komme til at få positiv indflydelse på dansk tennis’ medlemstal.

– Det tænker jeg det kan. Vi oplevede det ved Wozinaicki, da hun slog igennem – der kom et kæmpe boom af specielt unge piger, der begyndte til tennis. Det er med til at skabe hype om tennis igen og det kan også smitte af på de unge talenter, siger Jonas Dupont fra Fredericia Tennisklub.

At det lige præcis ikke er en mandelig tennisspiller denne gang tillægger Jonas Dupont ikke det store i forhold til at opleve en fremgang på kvindesiden.

– Jeg tror, at det har en effekt med, at det er en dreng, og der kommer flere drenge, men det kan også skabe noget overfor pigerne med at skabe snak om det, da der også kommer snak om Wozniacki pga. Holger Runes succes, siger Jonas Dupont.

For Jonas Dupont personligt betyder det også noget, at en dansk tennisspiller klarer sig godt.

[bsa_pro_ad_space id=32] [bsa_pro_ad_space id=7]

– Det er fantastisk at se en dansker på højeste niveau og at nå kvartfinalen i en af de største turneringer i verden og så er man slået igennem på den store scene, sigere han.

Tidligere var Danmarks bedste mandlige tennisspiller Kenneth Carlsen. Han blev ikke kendt for et højt topniveau, men derimod for en famøs statistik i at blive slået ud i 1. runde i Grand Slam-turneringer. Det er allerede nu slået fast, at Holger Rune kan komme længere end 1. runde i sådan en turnering.

– Det er rart, at Holger kan gøre Danmark stolte på den måde. Kenneth Carlsen havde en kedelig rekord med at være den spiller, der røg ud flest gang i 1. runde i en Grand Slam, forklarer Jonas Dupont.

I sin vej frem på den helt store tennisscene er Holger Rune ikke kommet sovende til det. Han har slået flere markante navne. Blandt andet grækeren Stefanos Tsitsipas, som han besejrede 3-1 i French Open.

– Jeg tænkte, at det er stort af Holger og det var gennembruddet. Han slog også Alexander Zverev i München, men at slå Tsitsipas i French Open er kæmpestort, forklarer Jonas Dupont.

Med afslutningen af French Open går tennissæsonen nu over i en ny fase, hvor det skifter fra grus til græs, og det er ikke noget Holger Rune har været vant til at spille på i de seneste par år. Det tillægger Jonas Dupont dog ikke nogen betydning.

– Hans spil passer godt til græs. Han vil fremover banen og flugter godt. Det går noget hurtigere på græs, og det lægger meget godt til Holgers spil, siger han.

Det næste store mål for Holger Rune er den næste Grand Slam i form af Wimbledon, der starter den 27. juni, og med de seneste præstationer af danskeren, ryger de nationale forventninger til danskeren formentlig i vejret.

– Man skal passe på med at sætte forventningerne op om en kvartfinale igen. Han er ung, og skal lære en masse endnu. Personligt har jeg klare forventninger til, at han klarer sig godt, men at nå i kvartfinalen igen bliver svært, siger Jonas Dupont.

Når man ser på Holger Rune kan man hurtigt drage paralleler til Caroline Wozniacki. Hun nåede i sin karriere at vinde en Grand Slam og være verdensetter, og spørgsmålet er om det nye danske stjerneskud kan opnå det samme.

– Det er ikke urealistisk. Spørger man Holger går han efter at blive 1’er og vinde en Grand Slam. Han har gode muligheder, og er lige fyldt 19 år. Ser man på Roger Federer er han 40 år, og spiller stadig, og Holger har derfor mange år til at nå det endnu, slutter Jonas Dupont.

På den seneste verdensrangliste er Holger Rune kommet op på en placering som nummer 28. I december 2021 lå han i top-500 på verdensranglisten, og i januar avancerede han til top-100, mens han i maj kæmpede sig i top-40 og nu er han på 28. pladsen, som er hans bedste placering nogensinde.

I sin karriere har Holger Rune indkasseret 4.072.885 millioner kroner i præmiepenge, hvor størstedelen kommer fra kvartfinalepladsen i French Open og ATP-sejren i München.

Foruden succesen som seniorspiller, har Holger Rune blandt andet U14 EM tilbage i 2017, og i 2019 vandt han ungdomsudgaven af French Open, da han besejrede amerikaneren Toby Alex Kodat i finalen. Samme år lykkedes det Holger Rune at blive nummer et på ITF’s juniorverdensrangliste, da han besejrede den et år ældre franskmand, Harold Mayot, og med den nylige succes som seniorspiller, kan Holger Rune drømme om at opnå det samme som senior.

Se hele interviewet med Jonas Dupont øverst i artiklen.

[bsa_pro_ad_space id=6]