Søren Egge Rasmussen, økologisk landmand og grøn topprofil i Enhedslisten bliver ny spidskandidat i Sydjylland. Enhedslisten har netop besluttet hvilke kandidater, partiet opstiller til næste Folketingsvalg.

Søren Egge Rasmussen har som folketingsmedlem været Enhedslistens forhandler på en række af de helt afgørende klimaaftaler som landsbrugsaftalen, mange energiaftaler og boligaftaler. Nu flytter han sit grønne engagement og klima-arbejdsiver til Sydjylland, hvor han efterfølger Henning Hyllested, som ikke genopstiller til Folketinget på grund af Enhedslistens rotationsprincip.

Søren Egge Rasmussen siger

– Den grønne omstilling, naturen og klimaet har været det vigtigste for mig hele mit liv. Det er det vigtigste i dansk politik overhovedet. Jeg glæder mig til at trække i det grønne arbejdstøj os skabe grønne resultater fra Sydjylland

– Som økologisk landmand har jeg en baggrund, der gør at jeg har dyb forståelse for den grønne omstilling og landbrugspolitikken. Jeg er glad for at komme til at bruge min viden og erfaring til fordel for den grønne omstilling i Sydjylland. Jeg synes det er vigtigt, at vi har landmænd i Folketinget, som kender forholdene ude i virkeligheden

– Nu handler det om at lære de lokale aktive og borgere at kende. Jeg går ydmygt til opgaven. Jeg ved hvor vigtigt lokal kendskab og viden er, når man er folketingsmedlem. Det er altafgørende, så jeg ser frem til at tage elbilen og toget og køre min nye valgkreds tynd, så jeg kan lære den indgående at kende