Sommer i Fredericia byder i år på et overflødigshorn af oplevelser for hele familien. Et unikt bymiljø med mulighed for at udfolde sig, få lidt godt til ganen, besøge de mange butikker eller prøve de mange aktiviteter, der strækker sig hele byen rundt, det er blandt højdepunkterne for Susanne Eilersen, der selv holder sommer i Danmark i år.

Tænk kreativt, sagde man under coronakrisen, da man skulle finde måder at hylde sommeren og nyde ferien på. Dengang var målet ikke turister, men byens borgere, og det sidste er stadig målet, dog er turisterne mere end velkomne, siger formand for Bosætnings- og Turismeudvalget i Fredericia Kommune, Susanne Eilersen (O).

– Først og fremmest byder sommer i Fredericia på godt vejr, siger Susanne Eilersen med et smil, inden hun fortsætter:

– Der er massevis af gode aktiviteter i Fredericia i den kommende tid. I byens gader kan man prøve kræfter med aktiviteter, lige om lidt har vi vores 5-6.juli-fejring, hvor byen klædes i fest, historie og god stemning, derudover har vi sejllads på Lillebælt, musikarrangementer og ikke at forglemme vores fine vold, hvor der bydes på spændende ture, siger Susanne Eilersen.

– Vi har samlet det hele hos Visit Fredericia, hvor man på hjemmesiden (link længere nede red.) kan planlægge sin dag i Fredericia og lave sin egen pakkeløsning over, hvad man vil opleve i byen. Jeg ved også, at de handlende er klar med god service og gode varer til kunderne, tilføjer Eilersen.

Det er den første sommer i Fredericia efter coronatiden, og det er klart, at det bliver anderledes, og der vil være flere i bybilledet, hvilket glæder formanden.

– Sommer i Fredericia er resultatet af et større samarbejde med gode kræfter fra Fredericia Kommune, Experience Fredericia og Fredericia Shopping. Samarbejdet gør, at vi kan komme ud at bruge vores by på nye måder og vi skal handle lokalt. Samtidig håber vi da, at vores naboer kigger forbi. Vi bakker op om det gode liv, også vores cafeér og restauranter, vi handler lokalt, det gør, at vi bliver stolte af vores by. Vi håber da at kunne trække lidt flere turister til, det har vi brug for ovenpå coronatiden, hvor mange brancher stadig kæmper lidt, siger Susanne Eilersen.

Rundt i Fredericia er der synlige tegn på, at turisterne – både dags- og flerdagesturister er kommet til byen. Fredag aften nåede en del af Tour De France-karavanen til Fredericia, hvor byens hoteller lagde senge til, og generelt er det også et mål, at nogen af de mennesker der gæster byen, måske fristes til at flytte til Fredericia.

– Det er klart, at hvis vi er og bliver en attraktiv by at holde ferie i, så er og bliver vi også en attraktiv by at bo i. Jeg ved godt, at når man holder ferie, så bruger man ikke skoler og daginstitutioner, men det med at få øjnene op for, at Fredericia ikke bare er en by, man kører forbi ude på motorvejen, men derimod en by, der har utrolig meget at byde på både kulturelt, men også med naturoplevelser. Vi gør allerede meget for outdoor-segmentet med vores natur, hvor vi blandt andet byder på gode cykelruter, SUP-boards i Kanalbyen, og vandreture ved Trelde Næs. Vi har naturen lige udenfor døren, så vi skal bare bruge den, siger Eilersen, der har et klart mål:

– Vi skal have flere turister til byen, der ser vores smukke by, men os, der bor i byen, skal også have en god oplevelse. Det er jo ikke alle, der skal ud at rejse, så vi skal kunne tilbyde vores borgere en masse gode aktiviteter, som skaber glæde og minder, slutter Eilersen.

Se meget mere på #sommerifredericia