40-årig Helle Oxholm flytter frisørsalon til Riddergade. Hun overtager lokalet efter sin veninde, Katrine Bjerring, der driver Passion By Bjerring.

Gennem et stykke tid havde Katrine Bjerring prøvet på at få Helle Oxholm til at stå for butikken, men det lykkes ikke, smiler Katrine, da hun fortæller historien om, hvordan det endte som det endte. Nu tændes lyset i frisørsalonen igen, når Helle Oxholm rykker fra nordbyen til centrum af Fredericia.

– Det bliver vildt spændende. Nu, hvor beslutningen er taget, så føles det virkelig godt, siger Helle Oxholm.

Helle Oxholm har været selvstændig frisør i tre år. Hun er oprindeligt uddannet frisør hos Mae West i 2002. Et fag hun holder af.

– Der er sket meget. Jeg kan huske, at jeg gik rundt med ansøgning med billede på og søgte læreplads. Det er en anden tid i dag, men jeg vil sige det sådan, at jeg er stolt af mit fag. Jeg er stolt af den fire-årig-uddannelse.

Det lå ikke i kortene, at hun skulle rykke til Riddergade, men sådan blev det.

[bsa_pro_ad_space id=32] [bsa_pro_ad_space id=7]

– Katrine ringede til mig, det har hun gjort mange gange, griner Helle og bliver suppleret af Katrine:

– Jeg har faktisk mange gange forsøgt at få Helle med på holdet, men hun vil være selvstændig. Jeg ringede nogle gange og tilbød hende at blive selvstændig hernede, og det endte med et ja.

Helle Oxholm glæder sig til at åbne i nye rammer i Riddergade. Foto: AVISEN

– Jeg kunne pludselig mærke, at det var det, jeg skulle, siger Helle Oxholm og uddyber:

– Jeg har fået gode reaktioner fra mine kunder, og nogle har faktisk gået hernede, da det hed House of Hair, der lukkede, da jeg åbnede i nordbyen. Nu vil jeg i gang selv hernede, på sigt måske med flere frisører, men lige nu skal jeg finde roen i det selv. Min drøm er da på sigt at blive en eller to mere.

Salonen er åben efter aftale, og fleksibiliteten er stor.

– Det gør både mig mere fleksibel, at det er sådan – og det er også mere fleksibelt for kunderne. Det er privilegeret, fordi kunderne booker tid fra gang til gang, siger Helle Oxholm.

For tre år siden startede hun fra nul med salonen i Fredericia, nu er der mange faste kunder.

– Det har været en spændende proces. Jeg har bygget en god virksomhed op, og har i dag et godt kundegrundlag. Jeg har haft kunderne længe nu, jeg kender dem, og den første måned er booket, siger hun og husker, hvordan det hele kom i stand med Riddergade:

– Vi mødtes en fredag morgen, og jeg havde ikke været her i mange minutter, før jeg kunne mærke, at det var mig, siger Helle Oxholm.

– Jeg blomstrede op i, at Helle blomstrede her. Hun er den helt rigtige ejer af butikken. Hun vil give butikken den kærlighed, den fortjener. Butikken har fortjent Helle, siger Katrine.

– Det har været en fed proces. Både når man maler, og så vælger en ny farve. Det er fedt at blive herre i eget hus. Det er en god følelse. Jeg glæder mig meget, slutter Helle Oxholm.

Tirsdag den 9. august åbner salonen Helle Oxholm i Riddergade.

[bsa_pro_ad_space id=6]