En hedebølge på en dejlig fredag. Ikke alle var på stranden, vi var nogle der var til fredagsJAM. Anmelderen fik placeret sig ved et bord, hvor to ældre damer hyggede sig med hver deres læskedrik. En kort snak om vind og vejr samt tidligere jam-eftermiddage til musikken startede.

Jeg var klar over, at vi skulle i fusionsjazzens mere eksperimentelle del, det var de to damer ikke, og det var sjovt at se deres noget tvivlene ansigtsudtryk jo længere koncerten skred frem. Fred Asia Trio er et refleksivt impro band som øver hver mandag morgen i Kødbyen i København. Deres vedholdende samarbejde har skabt et rum, hvor de tre venner udforsker egne og fælles musikalske grænser i en verden af lyd.

Fred Asia trio startede for et år siden, efter Impro Camp i Fredericia, og sættes nu på pause, da et medlem af trioen skal et år til Californien. Så ligesom at bandet blev startet i Fredericia, så begynder de også pausen i Fredericia.

I den saunavarme café underholdte Fred Asia Trio med to lange numre, hvorefter jammen blev sat fri. Fred Asia Trio består af Magnus Wiinblad – saxofon, Otto Grøn Roepstorff – elbas og Johannes Jacobsen – trommer. Deres stil er fusionsjazz blandet med melodisk klingende mellemstykker. Det er svært at beskrive improvisationens mange forgreninger, det virkede, som de havde spillet grundstykket igennem tidligere og derfra forgrenede musikken sig videre til, hvad end der lige lå for.

Uanset om man er til denne musikform eller ej, så lyste spilleglæden ud af trioen, og de kom langt omkring i universet, hvilket bør bringe smilet frem hos selv den stiveste dansktoptilhænger?

Fred Asia Trio er dygtige og meget kompetente musikere, der afprøver fusionsjazzens yderste rammer og på spændende vis, viser hvordan sax, bas og et minimalt trommesæt kan bruges. Det bliver spændende, at se hvad en genforening om et års tid kan bringe, denne anmelder venter spændt.

Jamfolket startede i den lidt ”Funky End” og forsatte mere melodisk. I jam er det ikke alt, der virker første gang, det skal man ikke lade sig slå ud af, det er bare op på hesten igen. Alle kan være med og flere bør byde ind, så Tordenskjolds soldater bliver aflastet. Jam er jam, og jam er livet for de, der tør smide tøjlerne og lade den musikalske fantasi flyve i rummet.