I Løvestrøget har butikkerne gang i en masse tiltag. Torsdag blev der monteret fliseklæb – som fortæller Fredericias historie.

Butikkerne i Vendersgade har nytænkt gågaden, som igen kaldes Løvestrøget. Butikkerne er gået sammen om en række forskellige aktiviteter, der skal skabe liv i gaden. Der er kommet forskellige børneredskaber op, og i sommermånederne har Fredericia Kommune igen i år sat bordtennisborde og “gynge bænke” op.

Nu sker der yderligere tiltag i Løvestrøget. I en del år har man kunnet se forskellige ting stå på fliserne i Vendersgade. Henriette Sejersen fra Din Tøjmand Sejersen fortæller, at forbipasserende ofte kigger ned på dem, og det er også meningen bag det nye fliseklæb.

– Vi talte også om søjler, men det her falder man over, og får lidt historie med også. Vi vil gerne udbrede Fredericias historie mere, og det er en sjov måde at gøre det på, siger Henriette.

Tina Prytz fra VegaGarn fortæller, hvordan ideen opstod.

Tina Prytz (tv) og Henriette Sejersen (i midten) med Louise fra Fredericia Kommune. Foto: AVISEN

– Det er når vi her fra butikkerne mødes og taler sammen, og så kastes der bolde op, der skal gribes. Alle byder ind med noget. Vi har god hjælp af kommunen. De hjælper os, de kender reglerne og ved hvad vi må og ikke må, siger hun.

Fliseklæbet er ikke er ikke enkeltstående. Henover året vil der komme til at ske mere i Vendersgade, hvor man vil se løverne blive sat op igen i løbet af efteråret. Derudover vil man i Løvestrøget løbende skifte ud i de aktiviteter man har. Eksempelvis vil en båd, der står der nu, blive udskiftet med noget der passer til efteråret og vintermånederne til den tid.

– De legeting, som vi har lavet, er begrænset i tid, så vi vil løbende få noget nyt ind, siger Henriette Sejersen.

Generelt oplever butikkerne i Vendersgade, at der tages godt imod deres ideer, og de seneste dage har de har haft mange besøgende.

– Der har været rigtig mange forbi, og vores aktiviteter bliver brugt løbende. Folk tager deres børn med herom og så leger de her, siger Tina Prytz.