Musik i byen og godt vejr, mod disse ods trak FredagsJam som denne gang var FerieJam, da der nu holdes en kort sommerferie, et flot publikums fremmøde.

Teltet i Tøjhusets baggård dannede rammerne om denne JamSession, det er som ofte før Tordenskjoldssoldater der trækker læsset. Der var også lidt gengangere i repertoiret, da der blev lagt ud med What a wonderfull world. Det skader dog ikke at høre velfremført musik igen og igen. Men så skiftede det til The Girl from Ipanema, en brasiliansk bossa nova jazzsang, der blev skrevet i 1962 af Jobim og Moraes. Dejlige vuggende rytmer, der altid får en i godt humør, nummeret blev krydret med gode soloer på højt niveau.

Dream a little dream of me, oprindeligt et Doris Day nummer, men vel mest kendt igennem the Mamas and Papas version med Mama Cass i spidsen som solist. Nummeret blev her fremført med tre kvinde vokaler med flot klang, denne tre klang hører vi gerne mere til, det har ikke været den flerstemmige vokal musik, der har præget FredagJam, kunne der evt. inviteres en a-cappella gruppe til et jam ville det være fantastisk.

Der er som sædvanlig positive overraskelser i FredagsJam, guitaristen Simon Krebs, der er diplomuddannet guitarist, viste lige hvordan de svære Jazz akkorder kan tages og hvordan man soloer over hele guitar halsen, en præstation ud over det sædvanlige, det må være denne Jams højdepunkt, det så, så let ud, men denne anmelder ved, der ligger blod sved og tåre bag for at nå dette niveau af ekvilibristisk guitarspil.

På vokalsiden blev I can’t give you anything but love leveret i en pragtpræstation af Pia, dagens bedste vokal der klangmæssigt bragede igennem på flotteste vis med kraft og fylde i stemmen. Spørgsmålet er, hvor kom hun lige fra og hvorfor har vi ikke hørt mere til denne flotte stemme? Håber Pia får lyst til fremover at fremføre flere numre ved FredagsJam.

FredagJam i teltet med et større lydanlæg og muligheden for at spille lidt højere end normalt var en værdig afslutning på sæsonen. Nana Pi, der er den drivende kraft bag denne gratis kulturbegivenhed i Fredericia, fortjener ros for sit store arbejde, ligesom de af Tordenskjolds soldater, der løbende støtter op om arrangementerne gør.

På ferie gensyn til alle Jammer og publikummer.