FC Fredericia solgte fredag Kristian Kirkegaard til Vejle Boldklub. Fredericianerne ville gerne have forlænget aftalen med ham, men det ville hovedpersonen ikke, og i stedet endte det med et skifte.

Når en spiller præsterer på et højt niveau i en halv eller hel sæson i FC Fredericia, er spilleren som regel videre i karrieren efter at have præsteret på det høje niveau i FC Fredericia-trøjen. I nyere tid kan nævnes spillere som Jacob Buus, Agon Mucolli og Andreas Oggesen, der er skiftet til højere rangerende klubber, og aktuelt har Samson Iyede og Kristian Kirkegaard i dette transfervindue skiftet fra FC Fredericia til en højere hylde. Iyede blev solgt til AC Horsens, mens Kirkegaard skifter til Vejle, der har ambitioner om et hurtigt retur til Superligaen.

Det er FC Fredericias lod som klub, at de skal sende spillerne videre på den måde. FC Fredericias budget er ikke til at sprænge lønrammen for at holde på en given spiller, og derfor, hvis man skal have noget ud af det økonomisk, skal spilleren skydes af inden kontrakten udløber. Derfor giver salget af Kirkegaard god mening, da han ikke ønskede at forlænge aftalen, der løb ud i sommeren 2023.

Tidligere har FC Fredericia mistet profiler på en fri transfer. Det var blandt andet tilfældet med Jacob Buus og Andreas Oggesen, og derfor har FC Fredericia valgt at smede, mens jernet er varmt, og samtidig få en pæn transfersum for både Iyede og Kirkegaard. Det at lave salg i den kaliber giver også den effekt, at FC Fredericia viser overfor potentiale nye spillere, at de kan sende spillere videre til en høj hylde, hvis det er en spiller, som kommer fra en lavere rangerende klub og skal have forløst potentialet, eller hvis det er en spiller, der kommer fra en klub højere oppe i systemet, men som har haft en ikke særlig stor rolle.

Det sidste er tilfældet for Nicklas Røjkjær, der kom til FC Fredericia fra Silkeborg. Til gengæld er Simon Bækgård, som kommer fra Esbjerg, en spiller der faktisk spillede fast for vestjyderne i sidde sæson, men da han havde kontraktudløb, og Esbjerg rykkede ned i 2. division efter en sæson med kaos udenfor banen, valgte Bækgård at forlade vestkysten og skifter til FC Fredericia, hvor de tidligere EfB’ere Andreas Lausen, Mathias Kristensen, Patrick Egelund og Jeppe Brinch også spiller.

Netop en spiller som Egelund er en spiller, som kan blive den næste i rækken, der bliver skudt af til en højere hylde efter en god sæson. Egelund er udråbt som et stort talent, og selvom han ikke præsterede på højt niveau i sidste sæson, vil han formentlig være en af de spillere, der vil komme til at få et stort ansvar i den nye sæson, da han nu har haft muligheden for at tilvænne sig FC Fredericia. Når en spiller som Egelund, har præsteret på et højt niveau, er hensigten for FC Fredericia altid at skyde spilleren videre til en højere rangende klub, og derefter finde en ny spiller, der har samme udviklingspotentiale. Det vil fortsætte indtil, at FC Fredericia ændrer strategi, men med den nuværende ledelse og med den økonomi, som FC Fredericia har pt., vil den strategi fortsætte i årene frem.