FC Fredericia tog fredag aften imod oprykkerne fra traditionsklubben Næstved Boldklub på Monjasa Park, men det blev ikke en køn affære. Fredericianerne var tamme, kunne ikke få spillet til at flyde og var aldrig rigtig farlige.

Kampen skulle være startet 18.30, men ulykken tidligere på dagen, på Den Nye Lillebæltsbro, udsatte kampstarten med 20 minutter. Der var fra starten af god stemning på lægterne, hvor både fanklubberne fra ude- og hjemmehold leverede en intens stemning, inden kampen blev fløjtet i gang af dommer Jacob Rasmussen.

FC Fredericia skulle forsøge at hente alle tre point efter det uafgjorte resultat på udebane mod Nykøbing FC; en kamp, hvor FC Fredericia var klart bedst i 68 minutter, men hvor 1 min og 40 sekunder i Nykøbings favør bragte balance i regnskabet. Næstved havde også leveret en 2-2 kamp i deres første kamp mod Hvidovre.

Det tog 1 minut og 29 sekunder, så havde Næstveds Souheib Dhaflaoui sikkert sendt bolden i nettet uden chancer for FC-keeper, Valdemar Birksø.

FC Fredericia – Næstved Boldbold, 29. juli 2022, Monjasa Park: Foto: AVISEN

I de næste 10 minutter var det udeholdet, der sad på spillet, men gradvist kom hjemmeholdet med. Udeholdets træner, legenden, Peter Bonde, sad sikkert i stolen og fulgte spillet, imens hjemmeholdets Michael Hansen havde taget armene over kors. FC Fredericia kom tættere og tættere på, men duellerne vandt Næstved, der kom højst og gik hårdest ind i tacklingerne i kampens første 20 minutter.

Nicklas Rørkjær, der scorede i første kamp, var driblekonge ved flere aktioner, men han skulle nok have afleveret et par gange i stedet, og da Frederik Heiselberg to meter fra mål, efter 31 minutter, sendte bolden to meter over helt frit mål, så det ikke ud til, at en udligning var på vej i Fredericia.

FC Fredericia kørte bolden rundt, men var ikke en trussel for Nicklas Dannevang de første 40 minutter. Cheftræner Michael Hansen fik da også set godt nedad i græsset ved flere dårlige afleveringer. FC Fredericia manglede det sidste for at levere den udligning, der blev råbt på fra lægterne.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Noget skulle ske, og Michael Hansen valgte at skifte Nicolaj Ritter og Simon Bækgaard ind, ud gik Frederik Christensen og Mikkel Wohlgemut. Men FC Fredericia fik kun to minutter i kontrol, så overtog Næstved Boldklub spillet. På dette tidspunkt af kampen sad afleveringer heller ikke helt i skabet for de fredericianske spillere, og udskiftningerne gjorde ingen forskel endnu.

Der var momenter med lidt mere aggressivitet i hjemmeholdets spil efter 60 minutter. Efter 62 minutter leverede Valence Nambishi en god forsvarsaktion, men han blev skadet i samme øjeblik, få minutter senere måtte han udgå. Han blev erstattet af Patrick Egelund. Ved samme lejlighed skiftede Michael Hansen Mathias Kristensen ud med Andreas Lausen.

Cheftræner Michael Hansen var ikke tilfreds med spillet på banen, han forsøgte med hele fire indskiftninger kun 62 minutter inde i kampen. Foto: AVISEN

Efter 75 minutter havde der ikke været mange chancer i Fredericia. Det var i momenter hjemmeholdet sad på spillet, men ikke på den måde, hvor en udligning lå i luften, og når de røde fredericianere nærmede sig Næstveds målfelt, blev der lige taget en dribling for meget, og Næstved kunne bygge spillet op igen. FC Fredericia var i sidste sæson suveræne på hjemmebane, men spillet fra sidste sæson lod vente på sig.

Nicolaj Ritter leverede lidt ekstra energi i spillet, men holdkammeraterne fulgte ikke med. Da der manglede 10 minutter af kampen, var hjemmeholdet stadig bagud med et mål. De 822 tilskuere på Monjasa Park sukkede efter en udligning, men det så ud til at blive et svært projekt, for hver gang bolden havnede i Næstveds målfelt, kunne man se bolden ryge flere meter over mål.

Og sådan blev. Oprykkerne kunne efter 93 minutter løfte armene op i jubel.

Næste gang FC Fredericia spiller i Nordicbet Ligaen er fredag den 5. august ude mod Helsingør og næste hjemmekamp er mod Vejle Boldklub den 12. august.