FC Fredericia spillede mandag første træningskamp. Den fandt sted på Haderslev Atletikstadion, hvor SønderjyskEs Superliga-nedrykkere ventede. Efter en kamp, hvor FC Fredericia havde bolden mest, endte gæsterne med at vinde 2-1 på et mål i allersidste sekund af prøvespilleren Peter Makrillos.

Det var for begge holds vedkommende den første testkamp, og det kunne også ses. Der blev skiftet meget ud i de 2×35 minutter, der blev spillet. Det var nøje planlagt, hvor mange minutter hver enkelt spiller måtte spille, og der blev ingen chancer taget i forhold til små skavanker. Det betød eksempelvis, at FC Fredericia ikke bragte Valance Nambishi i spil.

Til gengæld var der fra start plads til de to prøvespillere, Peter Makrillos og Frederik Christensen, mens der var uofficiel debut til Mikkel Wohlgemuth og Adam Jakobsen, og i anden halvleg blev der også uofficiel debut til Simon Bækgård, Nicklas Røjkjær og Valdemar Birksø.

I første halvleg skilte særligt Wohlgemuth sig ud, da han med hårde tacklinger viste, at han er klar til at tage over efter Christian Ege Nielsen. Derudover var der flere lovende takter at se i spillet med bolden, hvor boldfaste typer som Mathias Kristensen, Andreas Lausen og Peter Makrillos kom til deres ret, men det var dog SønderjyskE, der kom foran. Det skete på en omstilling efter 19 minutter, hvor FC Fredericia ikke nåede retur efter et hjørnespark. Det udnyttede Mikael Hyllegaard til at løbe i dybden og udplacere Sebastian John. Kort tid før pausen lykkedes det dog Mathias Kristensen at udligne på et spark fra kanten af feltet.

I pausen blev der skiftet en del ud for begge hold. For FC Fredericia kom Jeppe Brinch, Nicolaj Ritter, Patrick Egelund, Nicklas Røjkjær, Valdemar Birksø og Oliver Olsen på banen. Det ændrede ikke på det store. FC Fredericia havde overtaget, og i kampens allersidste sekund gav det pote. FC Fredericia fik kombineret sig igennem i højre side, og inde i feltet tog Makrillos et dybdeløb, og endte med at score til kampens resultat 2-1.

Næste gang FC Fredericia løber på banen er på fredag på hjemmebane mod Vejle Boldklub.