FC Fredericia har solgt angrebsprofilen Samson Iyede til Superliga-oprykkerne AC Horsens.

I januar 2021 indgik sikrede FC Fredericia sig Iyede. Planen var, at han først skulle tiltræde den 1. juli, hvor hans kontrakt udløb med Fremad Amager, men det flaskede sig således, at Samson Iyede endte med at starte op i FC Fredericia allerede seks måneder før, da fredericianerne lagde penge på bordet for den offensive spil.

I det første halve års tid kunne man tegningerne til, at Iyede ville blive en succes med sin hurtighed, men skarpheden foran mål udeblev. Den kom til gengæld i starten af den nu afsluttede sæson, hvor nigerianeren scorede det ene mål efter det andet, hvilket allerede dengang fik rygterne til at gå om et skifte til Superligaen. Efter nogen tid faldt Samson Iyedes målform, men siden har han ved flere lejligheder vist sig frem i FC Fredericia-trøjen, hvor det endte med at blive til 51 kampe med ti mål og otte assists til følge.

– Da Sammy kom til os sidste år, var planen for begge parter, at vi skulle arbejde hen mod et salg i dette vindue. Det er lykkes, og vi er tilfredse med igen at have solgt en spiller til en højere hylde, siger Stig Pedersen, direktør i FC Fredericia.

Foruden Samson Iyede har FC Fredericia i den seneste tid taget afsked med anfører Christian Ege, Peter Makrillos, Oscar Hedvall, Christian Tue, Tobias Anker og Marcus Hannesbo. Til gengæld har klubben fået tilgang af Simon Bækgaard fra Esbjerg og Nicklas Røjkjær fra Silkeborg.