FC Fredericia spillede søndag eftermiddag sæsonens sidste kamp mod Lyngby Boldklub. På et mål af Rasmus Thelufssen i starten af anden halvleg. På trods af et stort pres lykkedes det ikke FC Fredericia at få udlignet.

Lyngby havde førstepladsen at spille for, mens FC Fredericia ikke havde andet end æren at spille for. Det var dog ikke til at se fra start, da kampen startede med høj intensitet i begge ender af banen. De fredericianske gæster ville slutte sæsonen godt efter, at de tabte 4-0 på hjemmebane i den seneste kamp til AC Horsens, og det var derfor et tændt Fredericia-mandskab, der bød Lyngby op til dans. 

I startopstillingen var der for begge holds vedkommende skiftet lidt ud. Christian Ege og Jeppe Brinch gled ind i FC Fredericias opstilling, men til gengæld var det blevet en bænkplads til sæsonens spiller, Kristian Kirkegaard. For Lyngby bød kampen blandt andet på spilletid til tredje keeper Frederik Schram, der normalt sidder og ser til, når Frederik Ibsen eller Mads Kikkenborg vogter målet.

Særligt Sævar Magnusson var pågående for Lyngby, og havde flere tilløb til store chancer, men helt farlig blev det aldrig. I stedet var FC Fredericia flere gange farlige på den sidste tredjedel af banen, hvor de luret på omstillinger, men det sidste manglede. Specielt var der muligheder omkring Patrick Egelund, der spillede på højrekanten, og var nærgående i sit spil, men også midtbaneslideren Valance Nambishi viste sig frem for FC Fredericia.

http://adp-as.dk

Første halvleg var uden de helt åbne chancer, men det kom der fra anden halvlegs start, hvor FC Fredericia skiftede ud for første gang. Ud gik Jeppe Brinch, der efter en skadespause skulle doseres, og ind i stedet kom Andreas Lausen, der i sæsonens løb har fået begrænset spilletid. Det var dog Lyngby, der kom bedst fra start, da Rasmus Thelufsen fik scoret efter 50 minutter. Det skete, da Adam Sørensen smækkede et indlæg indover fra venstreside, som der blev sprunget over, og det gjorde, at Thelufssen pludselig stod helt fri og sikkert sparkede bolden i kassen.

Bedst som man kunne forvente, at Lyngby ville løfte sig i forbindelse med føringen skete det modsatte. FC Fredericia satte sig massiv på opgøret, og der var flere muligheder for at udligne. En af dem havde Alexander Jensen, der var ved at udplacere Schram, der dog fik pareret skuddet med benet.

Efter 61 minutter skiftede FC Fredericia ud igen. Mathias Kristensen og Oliver Olsen blev erstattet af Nicolaj Ritter og Peter Makrillos, og det gav et endnu større spilovertag til FC Fredericia. Makrillos gik med i flere kombinationer, og det var ved at blive farligt, men den sidste skarphed manglede.

Som kampen skred frem satsede FC Fredericia endnu mere og lagde et tungt pres på Lyngby. Ind kom blandt andet Kristian Kirkegaard, der afløste Valance Nambishi. FC Fredericia pressede på resten af kampen, men den store, åbne chance udeblev, og derfor blev det til et nederlag i sæsonens sidste kamp.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Med AC Horsens’ uafgjorte resultat mod Hvidovre slutter Lyngby sæsonen på andenpladsen, mens det allerede var sikkert, at FC Fredericia slutter som nummer fem.