Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia og Fredericia Musicalteater præsenterer ShowCase 2022 den 21.-24.juni 2022. Her kan man opleve fremtidens musicalperformere med de 8 dimittender i front for dette års ShowCase: “Young Frankenstein” og “Songs for a New Class – The Son. To af dem er Laura Vesti og Christopher Rørmose.

Arbejdet med finalen efter tre års skoleforløb er i gang, og for Laura Vesti og Christopher Rørmose, har det være nogle fantastiske år med et fag, der har udfoldet sig fra dimensioner, de ikke havde troet.

– Det er spændende, det er dejligt, helt vildt fedt, men også en ret intens periode. Det er en kulmination på tre års skoleforløb, men også et eksamensforløb, hvor det hele er kommet meget efter hinanden. Dertil kommer, at det eneste tværfaglige projekt, hvor alle klasser står sammen om en ting. Det er også meget rart og trygt at være i processen sammen og klar til at gribe hinanden, siger Laura Vesti og Christopher Rørmose, der er elever på musicalakademiet i Fredericia.

Der går mange timer med at øve de mange discipliner i det kreative fag, men det er okay, når det er noget, man brænder for. De har netop brugt pinsens helligdage på at øve.

– Vi har prøver fra 9-17 hver dag, så det er et passionsprojekt for os alle. Det er ikke gode arbejdstider, men det er sjovt og det er fedt, siger Laura Vesti.

Drømmen for dem begge er at kunne leve af kunsten, men de har også fået mange redskaber med i værktøjskassen, så det ikke kun er de klassiske musicalelementer, man tager med sig.

– Det er nok meget individuelt, hvad vi drømmer om. Men en af de store drømme for os alle er sammen, er at komme til at leve i den kunstneriske verden, af det fag, som vi har valgt at uddanne os i, musicalfaget. Om det sætter frø nogen andre steder og gør, at vi kommer over hele paletten som kunstnere, det er nok det størstedelen vil. De fleste har nok en opfattelse af, at faget har udfoldet sig i løbet af de her tre år. Det er ikke en så lige vej, som man har tænkt, da man var yngre; at der var nogle helt bestemte scener og helt bestemte forestillinger, man skulle medvirke i. Jeg tror, at der spirer noget entreprenant og iværksætter i os alle, at vi har lyst til at undersøge, hvad kan det her? Hvad kan musicalbranchen i Danmark? Hvordan kan man være med til udforske den på andre nye måder?, siger de to.

Årets showcase byder på to forestillinger. Den ene er “Young Frankenstein” og “Songs for a New Class – The Son”.

– Det er nogle meget forskellige ting, vi skal opføre. To vidt forskellige verdner, vi skal ind i. Young Frankenstein Jr. er det klassiske og typiske Broadway og komedieshow, hvor det er forfatteren Mel Brooks, forestillingen selv. Den er meget lige til, og let spiseligt. Er man til den humor, så synes man, at det er skidesjovt hvorimod, at man bevæger sig over i et andet univers med Songs for a New Class med sange af Jason Robert Brown, som har været lettere at tage personligt på os. Ikke at det er os, der står på scenen, men der er noget melodisk materiale, man kan få sig selv igennem. Vi har gjort det enormt stilistisk med kostumer og rekvisitter, der gør, at vi bevæger os enormt stilet, hvor vi kan trække lidt mere på vores menneskelige forcer, vil vi kalde det, siger.

Forestillingerne er for alle aldre, men der vil være forskellige måder at se dem på.

– Det er nok ikke et familiestykke, du kan sagtens have børn med i alle aldre og se det, men pointen er mere, at det er let spiseligt og tilgængeligt for folk, som måske ikke ser særligt meget kunst. Det er sådan et frisk stykke. Det er nogle ting, der er lette at forholde sig til. Blandt andet de store udtryk, nogle vildt sjove kostumer, jeg tror lidt som en god familiefilm, så er der nogle jokes, der går let hen over hovedet på børnene, og de voksne så kan sidde og fnise lidt af selv, slutter de to.

Se hele interviewet her