Dansk Folkepartis lokale gruppeformand, Susanne Eilersen, har tidligere meldt ud, at hun ikke ville genopstille til Folketinget. Men en ny mulighed gør, at hun indtræder i Folketinget. Derfor ønsker hun også at give det et skud ved det kommende valg.

For Susanne Eilersen bliver der ikke meget tid til sommerferie. Hun havde planlagt to uger, men en mulighed for at indtræde i Folketinget har gjort, at hun tager en uge fri, inden hun igen skal gå op af den store stentrappe til Christiansborg. Kristian Thulesen Dahl er blevet præsenteret som direktør i Port of Aalborg – og det betyder med alt sikkerhed, at han også udtræder af Folketinget. Den næste i rækken er Susanne Eilersen, der er 1. suppleant for Dansk Folkeparti.

Men inden hun indtræder, har hun haft et par uger som fungerende borgmester, men det foregår primært fra sommerhuset ved Hindsgavl.

– Jeg er så heldig, at jeg har et sommerhus ved Hindsgavl. Der er jeg ovre hele sommeren. Jeg er selvfølgelig stadig ved telefonen og så har jeg lige været inde og vende for at underskrive nogle dokumenter og sådan. Men hvis der skulle ske noget, så er jeg klar. Der har været ret stille, det tror jeg vi har haft brug for. Det er godt med lidt fred og ro. Jeg har ikke haft så travlt hvad angår byrådsarbejde denne sommer, fortæller Susanne Eilersen.

– Men så begynder jeg også snart at forberede mig på at starte på Christiansborg – og jeg har også noget arbejde der skal passes. Min ferieuge bliver kun uge 30, for i uge 31 skal jeg starte op på Christiansborg med mit arbejde der, hvor jeg skal forberede lokalforeningerne på, at der snart kommer et valg. Vi sidder og kigger på valg, valgkredse og alt det der skal gøres færdig. Så det bliver ikke til meget ferie. Men det er fint, jeg kan holde ferie i efteråret, siger Susanne Eilersen.

Genopstiller til Folketinget

Susanne Eilersen har tidligere været en del af Folketinget, hvor hun i perioden fra 2011-2015 blev valgt for Dansk Folkeparti i Sydjyllands Storkreds. Efter at have misset en plads med ganske få stemmer sidste gang besluttede Susanne Eilersen, at hun ikke ønskede at stille op til Folketinget ved et kommende valg. Men nu får hun alligevel en mulighed for at indtræde i Folketinget, og det har givet anledning til eftertanke.

[bsa_pro_ad_space id=32] [bsa_pro_ad_space id=7]

– Efter Kristian Thulesen-Dahls udmelding om at han skal til Aalborg, så har jeg besluttet, at jeg genopstiller til Folketinget, lyder det fra Susanne Eilersen.

Beslutningen har ikke været svær, efter hendes mulighed for at indtræde i Folketinget, snarere tværtimod. Susanne Eilersen bakker fuldt op om Morten Messerschmidt og hans formandskab for Dansk Folkeparti, og hun har aldrig så meget som overvejet at melde sig ud under det store stormvejr. Derfor er hun klar til igen at kæmpe for Dansk Folkeparti til folketingsvalget.

– Jeg har ligesom fået en ny mulighed for at komme i Folketinget, ved at jeg bliver medlem fra 1. august. Jeg har fået en anden mulighed nu her ved at Kristian Thulesen Dahl bliver direktør i Aalborg. Det gør, at min chance for at komme i Folketinget bliver større, siger Susanne Eilersen og fortsætter:

– Og det er helt klart, at jeg går efter den mulighed jeg har fået. Det handler om at repræsentere Dansk Folkeparti, både for hele Syddanmark, men ikke mindst for Fredericia. Den mulighed tager jeg selvfølgelig imod. Alt det her er kommet ganske pludseligt, og anderledes end for en måned siden. Men nu tager jeg handsken op og kæmper.

Stiller du op i Fredericia?

– Lasse har Fredericia, så jeg stiller ikke op her. Men vi arbejder på hvilken kreds det bliver – og det bliver i Sydjyllands Storkreds. Men jeg vil stå på stemmesedlen og hele Sydjyllands Storkreds, svarer Susanne Eilersen.

Det forventes, at Susanne Eilersen indtræder i Folketinget fra 1. august. Kristian Thulesen Dahl starter i sin nye stilling her, hvorfor det må forventes, at han inden denne dag nedlægger sit mandat i Folketinget. Susanne Eilersen vil blive en del af en folketingsgruppe på fem andre DF’ere. Med Kristian Thulesemn Dahls udtræden vil Susanne Eilersen altså hæve antallet af folketingsmedlemmer for Dansk Folkeparti.

[bsa_pro_ad_space id=6]