Jagvir Singh er ny spiller i FC Fredericia, men han tillader sig at drømme stort, og nævner det er muligt, selvom han er skiftet til en klub i NordicBet Ligaen. Han nævner FC Midtjyllands Raphael Onyedika som et eksempel på det, da han gik fra landets næstbedste række til at være årets unge spiller i Superligaen.

Accenten er helt tydelig. 21-årig Jagvir Singh er født i Greve Strand, selvom turen nu er gået til Fredericia, er det med en klingende accent, der indikerer, at Singh er fra den københavnske vestegn.

Fra en af stolene, på sponsorafsnittet på Monjasa Park, fortæller han om, hvorfor han skiftede Brøndby IF ud med FC Fredericia, som han har underskrevet en tre-årig aftale med.

– Jeg regnede med, at jeg ville få spilletid i Brøndby, da jeg blev der i vinters, men det skete ikke. Jeg var ikke i cheftrænerens (Niels Frederiksen, red.) planer, og derfor blev jeg enig med min agent om, at jeg ville permanent væk fra Brøndby, siger Jagvir Singh.

Med en ung alder, og et hjerte, der banker for Brøndby, kunne en udlejning have været en mulighed. Det skete dog ikke.

– Jeg var afklaret med, at jeg ville ud, og derfor var det aldrig på tale, siger Singh.

Fra at have tørnet ud for Brøndby, der i sæsonen 2020/21 vandt Superligaen, er turen nu gået til FC Fredericia i NordicBet Ligaen. Omkring valget af en ny klub gjorde Singh sig flere overvejelser.

– Jeg talte med min agent, om det gav mening med at prøve mig af i Superligaen, men i og med jeg skal have spilletid, så valgte jeg NordicBet Ligaen, der også er en god række. Jeg kan mærke det på niveauet allerede her også. Det bliver skønt at være her, fortæller Jagvir Singh.

Han fremhæver både spillestilen i FC Fredericia, og det at klubben har sendt spillere videre til højere hylder.

Fodbolden her passer mig godt, og så har klubben vist, at de kan udvikle spillere. Man har set Raphael Onyedika blive kåret til årets unge spiller i Superligaen efter at have spillet her, siger Singh, der også er opmærksom på salgene af blandt andet Agon Mucolli, Samson Iyede og Kristian Kirkegaard, der understreger hans pointe.

Fra hovedstadsområdet til det mørke Jylland

I første omgang har Jagvir Singh rykket teltpælene op, og flytter ind i en lejlighed i Fredericia. Om det bliver den permanente løsning i hans tid i FC Fredericia, må tiden vise, selvom det kan virke som et stort spring at skifte hovedstadsområdet ud med Fredericia.

– Jeg må tage det som det kommer. Lejligheden er møbleret, og så er der ro på. Det er ikke langt væk, og det vigtigste er at spille fodbold. Jeg er ikke kommet for sightseeing, udtaler Jagvir Singh.

Når den ikke står på fodbold for den unge offensivspiller, lever han et liv som de fleste andre unge.

– Jeg bruger meget tid med kæresten og ellers er det at være sammen med venner. Forleden var vi på netcafé sammen med spillerne her i klubben, og det var hyggeligt, siger Jagvir Singh.

Turen gik til Aarhus for at hygge sig med holdkammeraterne, og det er noget han sætter pris på.

– Det var virkelig hyggeligt. Det er en stor familie. Jeg har ikke følt mig som ny, siger Singh.

I FC Fredericia har man i sommerens transfervindue taget afsked med flere spillere, der har været i FC Fredericia i en del år. Det har Jagvir Singh ikke kunne mærke.

– Flere af dem, der er nye på holdet, taler som om de har været her længe med de relationer, som de har med de andre spillere, så det har virkelig været positivt. Det er som en stor familie her, siger han.

Drømmen om top-5 liga

Jagvir Singh mangler stadig at få sit gennembrud på seniorniveau, og håbet er, at det sker i FC Fredericia.

– Vi håber og tror, at det er et step på vejen i min karriere. Jeg skal være tålmodighed. Jeg skal ikke forvente det kommer fra den ene dag til den anden. Jeg tror virkelig på det, og det er et godt skridt for mig, siger Singh, som håber at præstere fra dag et:

– Det håber og tror jeg på. Der er lidt med relationer man skal lære

Mens gennembruddet ikke er kommet endnu for Jagvir Singh, har han kunnet se andre, som han kender personligt, tage store skridt.

– Det er noget, der motiverer mig, siger han.

Ambitionen er heller ikke til at tage fejl af.

– Det er at komme på den høje hylde, og komme til at spille i en  top-5 liga. Jeg har potentialet, synes jeg, siger Singh.

At tale top-5 liga, når man lige er skiftet til NordicBet Ligaen, kan dog virke lidt vildt.

– Hvis man kigger på det sådan, ja. Der er et step fra Fredericia til en top-5 liga, men det jeg har oplevet indtil videre, har kun været positivt. Da vi spillede en træningskamp mod Randers, sagde nogle af dem jeg kender fra dem, at vi var bedre end dem. Da vi turde spille, kørte vi dem rundt, fortæller Jagvir Singh med begejstring i stemmen.

I Brøndby spillede Jagvir Singh sammen med blandt andet Jesper Lindstrøm, der er et år ældre end Singh. Efter mesterskabssæsonen skiftede Lindstrøm Brøndby ud med Eintracht Frankfurt, som han vandt Europa League med i sidste sæson, efter at have været en profil hos dem.

– Når man har trænet og spillet med Lindstrøm, og ser hans karriere der udvikler sig. I fodbold kan det gå virkelig stærkt både den ene og anden vej. Det er også charmen ved det, siger Singh.

Jagvir Singh fremhæver også Morten Frendrup, der er samme årgang som ham selv. Frendrup har også skiftet Brøndby ud med udlandet, da han i januar skiftede til italienske Genoa.

– Det er fedt at se, da jeg er gode venner med Frendrup privat. Det er noget man under dem, når man ser dem privat, og ved hvilket arbejde de laver udenfor banen, fortæller Singh.

Singh nævner det selv, nemlig aspekterne udenfor banen.

– Det er blevet mere og mere vigtigt. Jeg oplevede det selv meget i Brøndby med data. Der er meget i det med de små detaljer, med at flytte sig lidt hver dag. På sigt kan det rykke en til de store ligaer, siger han.

Er det også sådan noget med at måle gram pr. måltid?

– Nej, nej, så ekstremt er det ikke. Det er at være bevidst omkring de forskellige ting, siger Jagvir Singh med et smil.

Selvom optimeringen udenfor banen er vigtig, så er det dog på banen, at Singh prøver at maksimere sig mest.

– Jeg går meget op i træning og kost, men det vigtigste for mig er de minutter efter træning, hvor man øver detaljer. I sidste ende er det mit syn på fodbolden, at spillet skal rykke ind, slutter Jagvir Singh.