Venstres politiske ordfører i Fredericia Byråd, Peder Tind, har afgivet sin stemme ved folkeafstemningen. Ikke overraskende blev det til et “ja” på stemmesedlen for Tind, som på en dag som denne hylder demokratiets festdag i en tid, hvor der er krig i Europa.

Klokken 16:35 ankom Peder Tind til Fredericia Idrætscenter for at stemme. Med sig havde han sin hustru Anitha, og de blev budt velkommen af Socialdemokratiets Christian Bro, der er valgtilhørsforordnet i Idrætscenteret.

Efter turen ind i stemmeboksen var der ingen tøven, da spørgsmålet gik på, hvad Tind havde stemt. Stemningen var god, og Tind håber på at der kommer stor opbakning til at forsvarsforbeholdet bliver fjernet ved dagens afstemning.

– Jeg har stemt ja, lød det selvsikkert fra Venstre-politikeren.

Han ser tilbage på en valgkamp, der ikke har været som den er, hverken ved et Folketings- eller et Kommunalvalg. Her er det typisk kandidaternes politik og den overordnede retning for samfundsudviklingen, der er på spil. Ved folkeafstemningen er det derimod en meget specifik stillingtagen til et konkret problem:

– Det har været mere oplysende. Vi har være ude og gøre opmærksom på, hvad det vil betyde at stemme ja eller nej. Det har vi haft masser af dialog med folk om. EU er lidt noget andet at tale om end hvad vi ellers gør under kommunalvalget. Det mærker man klart. Men interesseren for Danmarks status og sikkerhed er stor, og det glæder jeg mig over, forklarer Peder Tind.

– Når man er engageret i politik som jeg er, så er det altid en meget speciel dag, når der er valg. For mig er det en festdag. Vi er i en tid, hvor der nu er krig i Europa. Også derfor er det vigtigt at hylde demokratiet. Vi bliver spurgt. Derfor er det en stor dag.

Tind skal følge valget senere på aftenen, men han kan nå flere debatter inden det er slut. Der kæmpes til sidste minut. Hen på eftermiddagen havde knap halvdelen af de stemmeberettigede afgivet deres stemme.