Søren Kragh Andersen fra Team DSM er ikke blevet udtaget til Tour de France.

Søren Kragh Andersen var ellers regnet som et sikkert kort på Team DSM’s Tour-hold, men han kommer ikke til start i løbet, der starter i København den 1. juni.

– Det er en helt speciel udgave, og det gør det selvfølgelig også sværere at sluge. Men jeg respekterer fuldt ud holdets beslutning, siger han til TV 2.

Tilbage i 2020 vandt Søren Kragh Andersen to etaper i Tour de France, men det får han altså ikke muligheden for i år for Team DSM, som han forlader ved årsskiftet.

– Jeg følte, jeg havde et behov for nye omgivelser, nye inputs og nye udfordringer. Syv år er lang tid, og det er det eneste professionelle hold, jeg har kørt for. Så jeg følte, det var et godt tidspunkt at prøve noget nyt, forklarer Søren Kragh.