Vinder Danmark aftenens kamp i Nations League, vil det kaste en ekstra bonus af sig. Det vil betyde, at Danmark efter alt at dømme er i første seedningslag, når der trækkes lod til EM-kvalifikationen.

Danmark har fået en forrygende start på Nations League. Noget overraskende blev det til en sejr på 2-1 mod Frankrig, der kom med de helt store stjerner, og selvom franskmændene kom i front, ville danskerne det anderledes. Andreas Cornelius sendte Danmark i ekstase med to scoringer i slutningen af kampen, og sikrede en dansk sejr.

I den seneste kamp mod Østrig gik det hele i sort, bogstaveligt talt. Kampen vil ikke blive husket for det sportslige, men derimod at stadionlyset gik ud som følge af et strømnedbrud i dele af Wien. Det betød en kampudsættelse på over en time, og efterfølgende viste det sig, at kampen blev gennemført med et stort hul midt på banen. Danmark kom dog fra Østrig med en sejr, da Jens Stryger med et drømmehug sikrede danskerne en sejr på 2-1.

Nu gælder det Kroatien, der lagde Nations League ud med at få en over nallerne mod Østrig, som de tabte med 3-0 til. Senest oppede kroaterne sig, og spillede 1-1 mod Frankrig efter, at Andrej Kramaric udlignede på et straffespark syv minutter før tid. At dømme ud fra præstationerne i de to kampe, og danskernes generelle høje niveau, er der derfor ikke den store tvivl om, at Kasper Hjulmands tropper går ind til kampen som favoritter.

Kroatien vil formentlig pakke sig og lade danskerne dominere spillet. I den henseende kan Hjulmand gøre sig tanker omkring at ændre lidt mere på den danske startformation, da en mere stationærangriber, som Andreas Cornelius, kommer til sin ret i sådanne situationer. Udover at forsøge og kombinere sig igennem, har danskerne med Cornelius på banen, muligheden for at sparke den langt, og ydermere har det den fordel, at der er noget højt at sigte efter i forbindelse med indlæg i åbent spil og dødbolde.

Selvom kroaterne fik en ordentlig en på hatten mod Østrig, skal, skal man dog ikke undervurdere dem. På holdet er blandt andet stjernespilleren Luka Modric og Chelsea-spilleren Mateo Kovacic, der udfører en stærk midtbaneduo, og vil komme til at matche danskernes niveau. I forhold til midtbaneduellen vil det for Hjulmand være oplagt at lade Mathias Jensen starte på bænken i forhold til den seneste kamp, og igen bringe Thomas Delaney ind fra start, da Jensen havde det svært mod Østrig. 

En af de helt store oplevelser for Danmark hidtil i Nations League har været Pierre-Emilie Højbjerg. Han har været outstandning, og har været den helt store profil. Han har et stort energiniveau krydret med lederskab og teknik på et højt niveau, og det udmøntede sig i en scoring mod Østrig. Kan Højbjerg holde det niveau i dag, og har Christian Eriksen noget x factor, kan det gå hen og blive endnu en stor dansk aften, hvor der er kampstart i Parken klokken 20:45.