Danske Magnus Cort mistede den prikkede bjergtrøje på dagens Tour de France-etape, som Bob Jungels vandt efter et angreb langt ude fra.

Det lå i kortene, at Cort kunne miste bjergtrøjen i dag, da der var en del bjergpoint at køre om ude på etapen. Derfor måtte Magnus Cort selv i offensiven, hvis han ville forsvare trøjen, men det lykkedes ham ikke at ramme udbruddet. Det gjorde det heller ikke for Jakob Fuglsang og Andreas Kron, der begge forsøgte sig.

Efter 50 kilometer slap et udbrud afsted. De mest prominente navne i front var Wout van Art, Rigoberto Uran, Thibaut Pinot og Bob Jungels, og så var der Simon Geschke, der endte med at snuppe den pikkede bjergtrøje.

Med Uran i front gav UAE ikke udbruddet lang snor. Før etapen var columbianeren kun 3 minutter og 24 sekunder efter Tadej Pogacar, og derfor sejlede udbruddet ikke bare afsted, som det ville have gjort under normale omstændigheder. Med 60 kilometer til mål satte Jungels alt på et bræt. Han angreb solo på Col de la Croix, og kort før toppen fik han selskab af Simon Geschke, som var på jagt efter bjergpoint. Ned ad bjerget kunne Geschke ikke følge med Jungels’ hårde tempo.

I bunden af den sidste stigning havde Bob Jungels 3 minutter og 20 sekunder til feltet og omkring to minutter til den resterende del af udbruddet. Thibaut Pinot kørte solo op mod Jungels, og åd ind på forspringet. Pinot havde 20 sekunder op til Bob Jungels, da de var færdige med den sidste stigning, men nedkørslen var til Jungels’ favør og han endte derfor med at vinde etapen.

I favoritgruppens spurt prøvede Pogacar at lave rav i den, men Jonas Vingegaard sad i hans hjul og gik med. Bag dem blev der dog et lille hul, som betød, at de to ryttere kom i mål tre sekunder før de øvrige favoritter.