Borgmester Steen Wrist (S) finder det brandærgerligt og ulogisk, at PostNord flytter 200 arbejdspladser fra Fredericia, men han forholder sig til det og vil nu sætte et større samarbejde op, hvor man hjælper de mange mennesker videre.

Onsdag formiddag blev borgmester Steen Wrist orienteret om, at PostNord rykker 200 arbejdspladser til Høje Taastrup. Han har stor medfølelse med de mennesker, der bliver ramt.

– Jeg må først og fremmest slå fast, at jeg har stor medfølelse med de mennesker, der står til at miste deres arbejde eller ser arbejdspladsen flytte til Høje Taastrup nu. Det er der min ubetinget medfølelse er lige nu, siger Steen Wrist.

Han vil nu sætte gang i de relevante aktører, der kan hjælpe medarbejderne videre.

– Det handler om at få alle relevante aktører til at gå i samarbejde om få de mennesker, der mister deres arbejde godt videre i nye job. Det er jo det håb og lys i denne tid, at der er kommet mange nye arbejdspladser til Fredericia, som minder om det arbejde, og som har brug for de kompetencer, som der efterspørges, siger han.

Erhvervslivet har efterspurgt arbejdskraft, og det er Wrists håb, at de nu kan bruge nogle af de 200 medarbejdere.

– Jeg oplever et erhvervsliv, der kalder på arbejdskraft og det er nogle attraktive kolleger at få med om bord. Vi skal hjælpe med at finde det bedste mulige match mellem dem, der efterspørger arbejdskraft, og de 200 mennesker, der står her nu, fortæller borgmesteren, der ikke helt forstår beslutningen om at flytte til Høje Taastrup.

– Jeg synes, at det er ulogisk på to måder. For det første bruger mange virksomheder i dag Fredericia og Taulov som et knudepunkt for transport- og logistik, fordi man netop kan nå Danmark indenfor en køre-hviletid, siger han og uddyber:

-. For det andet, så er den normale tendens, at man flytter statslige og semi-statslige arbejdspladser ud til provinsen. PostNord er semi-statsligt, men her gør det modsatte. Det er naturligvis deres valg, men jeg undrer mig over det. De siger godt nok, at hovedparten af posten bliver genereret i hovedstadsområdet, og sådan er det, men det er stadig brandærgerligt.

Fokus er på at hjælpe folk videre

– Vi kan ikke gøre så meget ved deres beslutning. Derfor er fokus nu også på at hjælpe folk videre. Vi starter dialogen – nyheden er dugfrisk, men vi sætter det bedste hold til at hjælpe dem videre. Der er også andre kommuner, der kommer i spil. Det er ikke alle af de 200 medarbejdere, der bor i Fredericia, men vi må alle hjælpes med, at folk kommer bedst muligt videre, slutter borgmester Steen Wrist.