Borgmester i Fredericia Kommune, Steen Wrist (S), tager Statsanklagerens afgørelse til efterretning.

– Jeg tager afgørelsen til efterretning. Politiet har, som jeg læser, gennemført et grundigt stykke arbejde og det er deres konklusion, at der ikke er en sag. Det tager jeg til efterretning, siger Steen Wrist.

I marts 2021 stod han på et stort pressemøde og talte om, at det var nødvendigt med de ting, der skulle være foregået, og det fortryder han ikke.

– På det tidspunkt var der indgået en politianmeldelse, og politiet havde været på rådhuset, hvor vi overlod arbejdet til politiet. I øvrigt efter anbefalinger fra vores advokat i sagen, Horten Advokatfirma. Det var det rigtige at gøre, fik vi at vide. Byrådet er ikke en dømmende magt, og vi havde behov for at komme til bunds i sagen, husker Steen Wrist.

Det er samtidig en partikollega, der nu er frifundet, betyder det noget?

– Jeg har samme standpunkt, om jeg er socialdemokrat eller borgmester for byen, når det kommer til politi- og advokatundersøgelser. Det er ikke godt for nogen kommuner, men det handler også om at komme videre og lægge det bag sig for alles skyld, siger Steen Wrist.

Skulle I have gjort noget anderledes?

– Jeg synes ikke, at vi kunne handle anderledes end, det vi gjorde. Vi handlede på baggrund af de anbefalinger, vi fik. Det er da klart, at alle i Fredericia ville gerne have været dette foruden, siger borgmesteren.

Det har kostet millioner af skattekroner – kan du forstå kritikken af advokatforbruget?

– Vi kunne ikke gøre andet. Det var vigtigt for os, at vi ikke bare undersøgte os selv. Det er vigtigt for troværdigheden, at det bliver gjort ordentligt. Der var også mange, der ville have en uafhængig advokatundersøgelse, hvilket vi bestilte, siger borgmester Steen Wrist, der gerne ville have brugt pengene anderledes, hvis han kunne:

– Der er mange ting i livet og Fredericia, man hellere vil bruge så mange kommunale kroner på end advokater, men det var nødvendigt på det tidspunkt, slutter borgmester i Fredericia Kommune, Steen Wrist.

Viceborgmester Susanne Eilersen ønsker ikke at kommentere på sagen, idet hun er vidne i voldgiftenssagen mod den tidligere kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Bro.

Ekstra Bladet har torsdag formiddag været i kontakt med Fredericia Kommune, der oplyser, at man nu har bedt advokatfirmaet Horten om at vurdere, om afgørelsen skal påklages.

Fredericia Kommune har fire uger til at påklageafgørelsen. Det er helt standard, og derfor vil det være det naturlige om at bede sin advokat om at komme med en vurdering i det spørgsmål.

Læs også