FHK har i en del år lidt under ikke at have en klippe, der kan banke bolden ind fra 10-12 meter. Det har holdet nu, og det er noget, der kommer til at rykke fredericianerne tættere på toppen af ligaen.

Da FHK fredag aften besejrede Skanderborg-Aarhus med 24-22 var det særligt Thorsten Fries, der sprang i øjnene med imponerende 16 redninger, men nok så vigtigt, så viste Reiner Taboada, at han er en stor forstærkning.

Flere i og omkring FHK har i hele opstarten sagt: Ham her, han kommer til at præstere, når det gælder. Det kom han så sandelig også til. Reiner Taboada var ikke dårlig i opstarten, men knap så iøjnefaldende som Junior Scott. Nu er rollerne byttet om, og det med god grund. Cubaneren kommer med en fysik og et skud ude bagfra, som aldrig har været kendetegnende for FHK.

adp-as.dk

Da FHK var i ligaen i 00’erne var der langskytter som den lokale Paw Peters og grønlandske Minik Dahl Høegh, men de er ikke sammenlignelige med Taboada, der har et højere niveau. I opturen fra Jyllandsserien og frem til ligaen var FHK heller ikke kendetegnet ved at have storskytter, og i de tidlige år i divisionerne var en af få, som FHK havde til at banke bolden ind ude bagfra, Dann Guldmann. Ellers har det været småt med spillere til at høvle den ind fra distancen.

FHK forsøgte sig med at hente Mishels Liaba i sommeren 2020, og fortællingen om ham endte ikke med at blive en, som man husker tilbage på som noget godt. Liaba var plaget af den ene skade efter den anden. Nu lader det til, at FHK har fundet en langskytte, der angrebsmæssigt kan gøre forskellen på egen hånd, og i kampe, hvor maskineriet ikke kører som smurt, er det bare et must at have en spiller med indviduelle kvaliteter og som kan lave de “nemme” mål. 

Sejren mod Skanderborg-Aarhus gav på papiret to point og en sejr i den første ligakamp til FHK, men nok så vigtigt gav det en vigtig indikation forud for resten af sæsonen i en kamp, der var mod et hold, som FHK kommer til at kæmpe direkte med i tabellen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Se her vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Thorsten Fries (12 – Man of the Match): 16 redninger på 38 forsøg taler sit eget tydelige sprog. Hver gang Skanderborg-Aarhus kom op, så diskede Fries op med en redning, der satte en prop i.

Emil Tellerup (UB): Kom ikke på banen.

Martin Bisgaard (4): Ikke så i øjnefaldende med to mål på tre forsøg.

Mads Lenbroch (UB): Kom ikke på banen.

Reiner Taboada (10): Bankede syv mål ind på 11 forsøg, og hvilke syv mål. Det var drøn fra distancen, der var sendt afsted med hård, cubansk power. Brændte til gengæld et par store chance på gennembrud.

James Junior Scott (UB): Fik ikke særlig meget spilletid.

Einar Ólafsson (UB): Kom ikke på banen.

Lasse Balstad (10): Forsvarsstyrmanden leverede på et højt niveau, hvor han som den forreste i midterblokken generede Skanderborg-Aarhus’ angrebsspil.

Kristian Stoklund (4): Spillede det første kvarter angrebsmæssigt, hvor det blev til ét mål i åbent spil og en assists. Var derudover sikker på straffekast, hvor han lavede fire mål på fire forsøg.

Nicolaj Nørager (4): Ikke den bedste skudmæssige aften for Nørager, men til gengæld var han god til at holde bolden i gang. Lavede et mål på fire forsøg.

Anders Kragh Martinusen (02): Det var ikke særligt overbevisende af Martinusen, der lavede et mål på seks forsøg og i alt seks tekniske fejl. Fire assists redder ham fra dumpekarakter.

Mads Christiansen (4): Da Martinusen ikke ramte niveau, så fik Christiansen flere indhop. Det udnyttede han til at lave to mål to forsøg, heraf kampens sidste mål i en presset situation. 

Kasper Young (4): Scorede to mål på fire forsøg i anden halvleg. Til gengæld dækkede han godt op, og var med til at presse Skanderborg-Aarhus til at lave fejl.

Jakob Frederiksen (4): Spillede hele første halvleg med et enkelt mål til følge.

Rasmus Meyer (7): Stærk defensivt, og offensivt blev det til to mål på to forsøg.

Nikolaj A. Nielsen (UB): Spillede ikke nok.