Sikke´n fest sang Johnny Reimar tilbage i 1972, og det gjorde hele Axeltorvet også i 2022, da det hele sluttede ved 15 tiden i lørdags.

Et fyldt Axeltorv, hvor torvedag, kræmmere og musik mødte Fredericias modne befolkning. Vejrguderne havde
set sig lune på Fredericia denne skønne sommerdag, og trods stedvis truende skyer og lidt smådryp blev det denne sommers største succes på Axeltorvet.

De musikalske indslag vekslede imellem den lokale entertainer Jens Ø og Klaus & Karin, der begge er kendt i Fredericia fra tidligere optræden. Der blev budt på masser af syng-med musik fra dengang da bedstemor var dreng, og de mange stemmebånd fik sunget rusten af og blev smurt med læskedrikke fra baren. Imellem de musikalske indslag havde Klaus & Karin gættekonkurrencen “tip et hit”, hvor 4 heldige publikummer vandt gavekort og CD. Den store syng-med formiddag og eftermiddag sluttede ved 15-tiden, hvor publikum gik i
”futtog” rundt på pladsen og sang med på Sikke´n fest, med Jens Østergaard som forsanger og bagtrop i ”toget”.

Om det var vejret, programmet, den øgede annoncering eller bare Fredericia, der har fået øjnene op for Axeltorvets muligheder og herligheder vides ikke. Men festen ville næsten ikke stoppe. Musisk set har Klaus, nu 71 år, været med siden de tidlige 60’ere, hvor han som ukendt musiker spillede omkring Præstø til diverse skoleballer og hvad der fandtes af spillesteder dengang. Han slog igennem med Klaus og Servants i 1971 og har turneret landet rundt i forskellige musikalske sammenhænge og spillet for stort og småt. Tidligere var Klaus bredere i sit repertoire, nu er det de gamle dansktop hits han og Karin optræder med. Et spændende koncept for de modne, Karin har et rigtigt godt tag på publikum og forstår at underholde, hun er heller ikke bleg for højlydt at bemærke Klaus har fået lidt mave, hvilket også nogle af publikum havde, så takten og tonen var lagt. Klaus er en blændende sanger og en meget dygtig guitarist, og denne anmelder, der kender ham fra 70’erne, har set hans kunnen. Nu viste han desværre kun sine instrumentale evner i Apache, lidt er dog bedre end ingenting.

Jens Ø. varmede op til Klaus & Karin og underholdt i deres pause, og sluttede derefter dagen med sang og anekdoter, Jens er en god sanger, men kan godt bruge en lydmand, da han kan være for gavmild med lydstyrken.

Kræmmergaden var godt besøgt, og de lidt spredte stande var et godt indslag sammen med de professionelle torvesælgere, der er på torvet lørdage og onsdage. Om salget levede op til forventningerne hos alle vides ikke, men de er med til at festliggøre dagen for alle. Det blev bemærket, at der både var firebenede og tobenede kræmmere i alle aldre, dejligt at se vore firebenede venner med på sådan en skøn dag og at ejerne havde vand nok med og samlede op.