En 35-årig mand fra Svendborg fremstilles kl. 13 i grundlovsforhør i Retten i Svendborg. Han er sigtet for handel med og besiddelse af narko. Manden blev anholdt klokken 13:25 tirsdag den 7. juni 2022 i forbindelse med en større ransagningsaktion på flere adresser i Svendborg heriblandt Den Blå Lagune på Svendborg Havn.

De mange ransagninger skete efter længere tids efterforskning af mistanke om handel med narkotika på Den Blå Lagune, der er et opholdssted for alkoholikere drevet af Svendborg Kommune.

– Vi har gennem længere tid efterforsket en række tip og henvendelser fra borgere om, at der foregik handel med narkotika i Den Blå Lagune. Efterforskningen førte til, at vi i går kunne slå til på i alt 12 adresser i Svendborg og anholde ti mænd og to kvinder. Desuden beslaglagde vi både narkotika og flere formodede tyvekoster, siger politikommissær Ian Kabbel fra Fyns Politi.
11 af de 12 anholdte er blev efter endt afhøring løsladt igen.

Under ransagningerne på adresserne beslaglagde politiet cirka 4,4 kg hash, 780 g skunk, 35 g amfetamin, 10 g kokain og diverse anabolske steroider. Desuden blev der blandt andet beslaglagt en række formodede tyvekoster, to skudsikre veste samt kontanter.